Iata ca s-a copt mango dupa ce a stat peste 1 saptamana învelit in hârtie, pe frigider. Un mango copt e tare dulce asa ca o prăjitura cu mango are rareori nevoie de zahar. L-am folosit ieri intr-o reteta in care am adaugat semintele de floarea soarelui rămase dupa ce am facut laptele vegetal.
Ingrediente:
– 230 g dintr-un mango bine copt
– 330 seminte de floarea soarelui inmuiate in apa ( cântărite impreuna)
– 20 ml ulei rapita
– 30 g unt vegetal Vitagen ( sau înlocuitor )
– 270 g faina hrisca
– 60 g faina integrala hrisca
– 2-3 linguri zeama portocala
– 2 ml vanilie
– 2 ml esența portocale
– un praf de sare
– 4 g praf de copt
– 7 g bicarbonat
Topping
– miere de rapita
Reteta:
1. Dati la blender mango, semintele de floarea soarelui, zeama de portocala, esența de portocala, esența de vanilie, uleiul, untul vegetal.
2. Puneti intr-un castron toate Ingredientele uscate: faina, sare, praf de copt, bicarbonat, sare
3. Adaugati Ingredientele umede peste cele uscate si o omogenizați cu o lingura.
4. Preîncălziti cuptorul. Puneti compoziția la cuptor in tava pe foaie de copt aprox 25 min sau pana trece testul scobitorii.
5. Opriți focul, lăsați 10 minute sa se răcească apoi mutați pe grilaj de uscare.
6. Taiati cand e rece. Adaugati miere de rapita, optional.
La cuptor semintele de floarea soarelui se înverzesc. Nu va speriați, e comestibila. Mi-am amintit ca am citit cândva ca se înverzesc, altfel incercam sa mi dau seama ce ierburi am adaugat in ea.
Daca o mâncați calda se simte gustul de bicarbonat. Cand e rece, e doar buna, nu se simte.
Sa mâncați cu placere!
No Comments