Uncategorized

Salata de andive cu legume murate si carne

Salata de andive mi s-a părut foarte gustoasa. Poate si pentru ca e primul lucru pe care am reușit sa-l mananc astazi, pe la 15,30. Stiu teoria ca e bine sa mănânci la fiecare 2-3 h, am avut o zi prea plină si băusem doar 2 căni de ceai de coada calului pana la ora aceea. Asa ca salata mi s-a părut minunata. Este o masa completa.

Am pregatit-o pentru mine, insa cu speranța ca Ileana si Stefan vor fi interesați sa ia din ea ce le place. Dupa ce am terminat de aranjat, le-am dat la fiecare cate o farfurie si i-am lăsat sa ia cu mana din farfuria mea ce au vrut, am împărțit-o. Ei mâncaseră deja insa m-am bucurat ca au luat cate 2-3 ingrediente fiecare.

La Spezialklinik Neukirchen mi-au facut pofta cu salatele, aveau mereu la pranz, poate si seara (nu-mi amintesc) salata cu legume proaspete, seminte, poate alge si seminte germinate. Adauga fiecare uleiurile si ierburile.

Lui Ileana ii plac legumele crude insa frunze crude nu mananca. Azi a ronțăit un pic frunzele.
Cat despre mine e a treia oara cand mananc andive in viata mea.
Prima oara mi s-au părut amărui, apoi am citit ca trebuie spălate si ținute cateva minute in apa si dispare gustul de amar. Mâncând ca Ileana din alimentele acestea recomandate la clinica, alimente pe care altfel nu le-am fi incercat, tind sa cred ca gustul asta amar il au alimentele antiinflamatorii. Mi se pare ca uleiul de in, uleiul de armurariu si andivele au o substanța in comun si stiu ca toate 3 sunt antiinflamatorii.

Aveti aici un link in romană despre andive http://retete.acasa.ro/sfaturi-culinare-41/andivele-aurul-alb-din-bucatarie-11628.html.

Am mai zis ca imi place sa am in farfurie acelasi aliment crud, murat si gătit daca se poate.
Am folosit castraveți murati in sare dar si cruzi, ceapa înăbușită si murata.

Ingrediente 2 portii:
– 2 andive
– 80 g carne gătită si mărunțită ( am folosit iepure)
– 6-8 măsline
– 2-3 linguri mei fiert
– 1 ceapa rosie gătită
-1/2 ceapa murata
– 1/2 castravete crud
– 2-3 castraveciori murati in sare
– 1 lingura seminte râșnite de in
– 1 lingura ulei de in

Reteta
1. Fierbeți inainte meiul in apa si lăsați-l sa se răcească
2. Gătiti carnea. Noi am folosit o tigaie de ceramica, am gatit iepurele aprox 1 h 20 cu apa, pana a scăzut apa.
3. Spălați bine andivele, desfaceți frunza cu frunza si lăsați in apa cu otet sau lămâie 20 min sa iasă gustul amar. Am sărit peste pasul acesta, nu mi s-au părut foarte amare.
4. Tocati mărunt ceapa cruda si o gatiti cateva minute in apa. Puteam folosi ceapa cruda insa am vrut sa mănânce si copiii.
5. Feliati ceapa murata, castraveții murati si castravetele crud.
6. Intr-un recipient pentru salata așezati toate Ingredientele: andivele taiate, carnea aveti, ceapa, meiul, maslinele. Presărați semințele si uleiul de in.

Mâncați cu placere o salata cu vitamine, probiotice, alimente inflamatorii dar mai ales o salata gustoasa.
Daca aveti timp, înlocuiți meiul fiert adaugat in salata cu crackersi din mei ( nu folositi maghiran la ei acum, ar fi prea multe arome la salata)

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.