Uncategorized

Paste de mei cu gem de prune si seminte bogate in omega 3

Pastele de azi au fost delicioase, am gustat putin, eu gust mancarea ca sa vad ce-i mai trebuie :-). Sunt 100% mei BIO din Germania asa ca le păstram pentru Ileana. Am facut putine si pentru Stef, i-au placut mult si i-a rămas si farfuria lui Ileana pentru ca ea a facut alergie la pasta de dovleac.

Meiul este prima cereala fara gluten pe care a avut-o Ileana in dieta si i-au placut mult pastele. La inceput puneam putin ulei pe ele sau BIO Vitagen insa acum le putem combina in multe moduri.

Daca peste anumite fructe si legume din meniu sărim uneori, peste uleiul de in n-am trecut vreodata. Pentru acizii grași o omega 3 care lupta cu inflamațiile si pentru rolul in tratatarea problemelor de piele. Are un gust de nuci iar semințele râșnite/pudra sunt delicioase adăugate in preparate dulci.

Ingrediente:
– paste de mei
– gem de prune fara zahar
– seminte de dovleac ( hidratate in apa cateva ore)
– unt/pasta de dovleac
– seminte măcinate de in (DM, Mega Image sau Tei)
– ulei BIO de in ( DM)
– sare

Reteta:
1. Fierbeți pastele de mei conform instrucțiunilor in apa cu putina sare si le scurgeți.
2. Faceti un amestec din semințele de in si de dovleac, ulei de in, unt de dovleac, gem de prune si turnați peste paste. Amestecați si ornați cu seminte de dovleac si de in.

Noua ne place gemul de prune cu seminte de in. Cand am pus si ulei de in ma asteptam ca Stefan sa nu guste pentru ca nu ii place acest ulei. Ilena bea cu lingurița asa cum face si cu altele ( avocado, armurariu) care au o aroma specifica.
Sper sa va placa modul in care am combinat Ingredientele si sa încercați cu orice paste aveti, cred ca merg bine cu hrisca sau orez si mai putin cu porumb.

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.