Salata de baby spanac cu dressing de avocado, miere si ghimbir
Nivel: Incepatori
Categorie: Salata
Salata aceasta a aparut din dorinta mea de a manca o salata din spanac proaspat si din preferinta lui Ileana pentru ghimbir si goji.
Am adaugat ghimbirul pentru ca ii place gustul unor bomboane cu ghimbir si lamaie pe care le-am luat de la DM. Le-a oferit ieri bunicilor si astazi voia altele asa ca am incercat sa-i ofer acelasi gust.
Pentru copii puteti face doar dresingul si il serviti asa sau pe suport: paine, biscuiti, rondele, paste. Poate nu le plac frunzele intregi.
Este prima oara cand folosesc in bucatarie spanac crud pentru dieta de rotatie. Are un gust mai bun decat cel fiert la abur si mixat.
Ghimbirul este un condiment foarte puternic, folositi foarte putin.
Ingrediente pentru 2 portii:
-80 grame baby spanac ( spanac cu frunze mici) proaspat
– 1/2 avocado mic, bine copt
– 1 lingurita de miere ( sau alt indulcitor)
– 1 praf de ghimbir
– 1 lingura de goji deshidratate
– optional zeama de lamaie ( nu am simtit nevoia sa adaug insa de obicei ghimbirul se asociaza cu miere si lamaie si e posibil sa va fi obisnuit cu acest gust in bomboane
Reteta:
Spalam bine spanacul si tapetam frunzele cu prosop de hartie pentru a lua excesul de apa.
Facem dresingul:
Mixam la blender avocado curatat de coaja, 30 grame spanac si adaugam mierea si avocado.
Pe o farfurie asezam pentru o portie 25 g de spanac crud si jumatate din dressing. Amestecam si adaugam deasupra goji.
Este prima data cand folosesc spanac crud, nu congelat in dieta de rotatie.
Am gasit goji fara sulfiti la Mega Image. Am incercat de putin timp goji, credeam ca sunt fructe tari si trebuie hidratate. Nu e asa, sunt moi si am fost surprinsa ca si foarte dulci.
Praful de ghimbir este din Careffour, marca Bio Wagner.
Pofta buna!
Categorie: Salata
Salata aceasta a aparut din dorinta mea de a manca o salata din spanac proaspat si din preferinta lui Ileana pentru ghimbir si goji.
Am adaugat ghimbirul pentru ca ii place gustul unor bomboane cu ghimbir si lamaie pe care le-am luat de la DM. Le-a oferit ieri bunicilor si astazi voia altele asa ca am incercat sa-i ofer acelasi gust.
Pentru copii puteti face doar dresingul si il serviti asa sau pe suport: paine, biscuiti, rondele, paste. Poate nu le plac frunzele intregi.
Este prima oara cand folosesc in bucatarie spanac crud pentru dieta de rotatie. Are un gust mai bun decat cel fiert la abur si mixat.
Ghimbirul este un condiment foarte puternic, folositi foarte putin.
Ingrediente pentru 2 portii:
-80 grame baby spanac ( spanac cu frunze mici) proaspat
– 1/2 avocado mic, bine copt
– 1 lingurita de miere ( sau alt indulcitor)
– 1 praf de ghimbir
– 1 lingura de goji deshidratate
– optional zeama de lamaie ( nu am simtit nevoia sa adaug insa de obicei ghimbirul se asociaza cu miere si lamaie si e posibil sa va fi obisnuit cu acest gust in bomboane
Reteta:
Spalam bine spanacul si tapetam frunzele cu prosop de hartie pentru a lua excesul de apa.
Facem dresingul:
Mixam la blender avocado curatat de coaja, 30 grame spanac si adaugam mierea si avocado.
Pe o farfurie asezam pentru o portie 25 g de spanac crud si jumatate din dressing. Amestecam si adaugam deasupra goji.
Este prima data cand folosesc spanac crud, nu congelat in dieta de rotatie.
Am gasit goji fara sulfiti la Mega Image. Am incercat de putin timp goji, credeam ca sunt fructe tari si trebuie hidratate. Nu e asa, sunt moi si am fost surprinsa ca si foarte dulci.
Praful de ghimbir este din Careffour, marca Bio Wagner.
Pofta buna!
No Comments