Dupa laptele din migdale de pamant despre care am aflat apoi ca e tradițional in Spania si se bea rece si acolo, cu gheata chiar, am inteles de ce Ileana l-a preferat de la frigider asa ca l-am păstrat si pe cel de floarea soarelui tot in frigider si a baut un pahar spre sfârșitul zilei. Mi s-a părut mai gustos ca acela de migdale de pamant poate si pentru ca am pus multe seminte de floarea soarelui, spre 250 g cred.
Toate retele de lapte vegetal sunt simple, presupun inmuierea semințelor/ cerealelor, apoi se dau la robot cu apa, se adauga arome si îndulcitor. Cu cat aveti un robot mai bun, extrageți mai mult din seminte si preparatul e mai gustos. Semintele ramase dupa ce obtineti laptele vegetal pot fi folosite la prajituri sau biscuiti. Noi le-am folosit la o prăjitura cu mango, in aceeasi zi. Le puteti congela si le folositi la biscuiti sau prăjituri.
Eu am adaugat ghimbir pentru gust, mi s-a părut ca se potriveste cu semintele si mierea de rapita, inspirata poate si de bomboanele cu ghimbir si ceaiurile de pe piata, toate cu miere.
Ingrediente:
– aprox 150 g seminte floarea soarelui ( depinde cat de performant e robotul/blanderul si cat poate extrage din ele)
-1/4 lingurița ghimbir proaspăt ras/ghimbir confiat
– 2 ml vanilie
– 1 lingura miere de rapita sau alt îndulcitor, dupa gust
Reteta:
1. Spălați bine si puneti la înmuiat semințele de floarea soarelui in apa, cu o seara inainte.
2. Le spălați din nou dimineata si le dati la blender cateva minute cu 1l apa calduta, ghimbir, miere, vanilie sau folositi robotul pentru lapte vegetal.
Atentie, daca nu aveti un blender in care puteti folosi apa calduta, folositi apa rece desi laptele nu va iesi la fel.
Se poate servi cu fulgi de cereale, lui Ileana i-am propus cu fulgi de hrisca insa a preferat sa-l bea simplu.
Serviți cu placere!
No Comments