Acest articol este scris in Iulie 2017 si nu am ajuns la Olanesti cum credeam atunci si nici nu avem in planurile pe termen scurt. Marturiile parintilor legate de puterea apelor de la Olanesti sunt inspirationale insa Dr Balan la care planuiam atunci sa mergem nu mai este la centrul de tratament din informatiile mele si nici stilul actual de viata nu de permite sa mergem de 3-4 ori pe an la Olanesti.
Urticarie cronica tratata la Baile Olanesti
Am vorbit cu o mama al carui copil s-a vindecat de urticaria cronica la Baile Olanesti dupa primele 4 zile de tratament. Cura a durat 10-12 zile. Inainte sa ajunga acolo, copilul lua antihistaminic de luni bune, de 2 ori pe zi, doza pentru adult si nu reusea sa tina sub control simptomele.
Au revenit la interval de 4 luni la Baile Olanesti in primul an iar in anii urmatori la 6-9 luni. Ea mi-a dat informatii utile si multe articole astfel ca am mers in statiune sa vedem daca si cum o putem trata si pe Ileana acolo.
In afara de urticarie si alergii, acolo se abordeaza si bolile de piele si problemele legate de aparatul respirator si se pot face cure profilactice pentru cei care lucreaza intr-un mediu poluat.
Dna Dr. Balan de la Baza de Tratament a Hotelului Tisa din Olanesti mi-a spus ca procentul de vindecare este de aproximativ 75% si rezultatele se vad in general dupa primele 2-3 cure de tratament care se pot face la distante de 4-6 luni. Veti discuta cu medicul care va preia aceste aspecte.
Va las mai jos o parte din interviul cu Dl dr. ALEXANDRU POPA, medic primar in medicina fizica, balneologie si recuperare medicala:
“Atat timp cat vor curge, izvoarele Olanestiului vor fi o sursa de sanatate.
Izvoarele 7 si 15 de la Baile Olanesti au efecte deosebite in tratarea afectiunilor alergice. Cauza este hidrogenul sulfurat, un factor terapeutic natural recunoscut si de Uniunea Europeana. In tratamentul alergiilor se folosesc doua metode: desensibilizarea specifica, care se face in unitatile spitalicesti cu medicamente si vaccinuri, si desensibilizarea nespecifica, de genul celei pe care noi o facem la Olanesti.
Tratam, cu succes, aproape toate tipurile de alergii: alimentare, medicamentoase, bacteriologice, cu manifestari digestive, cutanate (urticarii cronice, prurituri, dermite alergice de contact, eczeme profesionale etc.), respiratorii (rinosinuzite cronice alergice, rinite alergice, astm bronsic alergic etc.). De asemenea, tratam si numeroase afectiuni respiratorii fara componenta alergica: bronsite cronice astmatiforme, traheobronsite cronice, bronsiectazii, boli cauzate de noxele profesionale, stari dupa pneumopatii microbiene netuberculoase sau virotice etc. In tratamentul astmului bronsic, pe langa cura de apa si tratamentul injectabil, facem si aerosoli cu apa de la izvorul “Cristal”, in cadrul bazei de tratament”.
Am transcris din interviul cu Dl dr. ALEXANDRU POPA, medic primar in medicina fizica, balneologie si recuperare medicala, director medical al S.C. Olanesti-Riviera S.A.
Va rog cititi tot interviul cu dansul in linkul de aici: http://www.formula-as.ro/2007/797/medicina-naturii-44/doua-izvoare-de-la-baile-olanesti-fac-minuni-8889
Tot dansul spune in alt articol: “In Olanesti sunt cam 30 de izvoare care sunt exploatate si care au in marea lor majoritate componenta specifica a hidrogenului sulfurat” explica dr. Popa. “El se gaseste in cantitati relativ reduse ceea ce face ca apele de genul asta sa fie foarte bine tolerate digestiv. Mult mai bine decat sunt apele sulfuroase cu o concentratie mare, cum sunt cele de la Karlovy Vary sau cele din Italia”.
Prin cura sunt tratate boli ale aparatului urinar, boli ale aparatului digestiv, boli cardio-vasculare, afectiuni ginecologice, reumatism cronic, sechele musculo-articulare si post-traumatice, afectiuni neurologice periferice, afectiuni ginecologice, afectiuni dermatologice, alergii si boli profesionale (precum intoxicatii cianice cu metale grele).
Conceptul modern de cura cu ape sulfuroase ia in considerare rolul cheie al sulfului in multiple lanturi metabolice pe care le controleaza, le stimuleaza si pe care in final organismul le utilizeaza la parametrii necesari pentru obtinerea unui anumit tip de raspuns biologic. In acest proces intra cu rol adjuvant ceilalti ioni din compozitia apelor (selectati in acest scop).“
Citatul de mai sus este din interviu cu Dl. Dr. Adrian Popa http://smartwoman.hotnews.ro/Dr-Adrian-Popa-discuta-online-cu-cititorii
Am scris aici pe Facebook despre Baile Olanesti:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1800033100021720&id=1605635642794801
si aici https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1821667931191570&id=1605635642794801
Aveti aici alt link despre statiune:
https://www.haisitu.ro/afectiuni-ce-pot-fi-tratate-in-statiunea-baile-olanesti
si aici marturii de la alti pacienti cu urticarie cronica tratati cu succes: http://www.romedic.ro/forum/urticarie-cronica-22337/6. Am transcris partial din comentariile unui pacient
“am fost diagnostigata cu urticarie cronica in 2010, iar acum pot spune ca sunt foarte bine. Sa va spun povestea mea tragica (nu credeam sa-mi mai revin vreodata), si tratamentul minune ca sa zic asa. La mine urticaria a aparut din senin, pur si simplu m-am trezit cu bube pe fata, apoi pe trunchi, apoi pe tot corpul, eram un monstru. Zic din senin, deoarece nu am avut niciodata niciun fel de alergie, nici cand eram mica, ca sa pot spune ca sunt alergica la ceva, ca am mancat ce nu trebuie, s-au ca s-a agravat vechea alergie.
…Doctorii de acolo sunt balneologi.
….facut o cura da 10 zile, adica 10 inj, asa este recomandat, in ultimele zile aproape ca nu mai aveam deloc. Doctorita m-a avertizat ca dupa tratament voi mai avea episoade inca 2 saptamani, reactia dupa cura cu ape, dar ca ma voi vindeca. Asa a fost am renuntat la medicamente si mai faceam doar cate o inj din cand in cand, timp de 2-3sapt. Regimul alimentar am inceput sa-l imbogatesc incetul cu incetul, mancam aproape orice, evitam alimentele care contin o cantitate mai mare de histamina, alimentele procesate..mancam cat mai natural si sanatos…Pot sa spun GATA, NU MAI ESTE! nici in momentul de fata nu-mi vine sa cred. Mi-a fost recomandat, de catre medicii de acolo sa fac aceasta cura cu ape din 6 in 6 luni timp de 3 ani minim ca sa aiba efect definitiv. Eu am fost de 4 ori pana acum, in aprilie anul acesta merg iar, dar vreau sa continui asa toata viata, macar o data pe an. De prima data de cand am fost nu mi-a mai aparut deloc, acum mananc orice, chiar si citrice, care nu sunt indicate cand ai urticarie, peste..anul acesta a fost prima data cand le-am consumat de cand am alergia… ce dor imi era de ele..Dupa ce am fost la Olanesti mi-am facut niste teste sa vad daca mai am alergia, si da este in organism, dar nu mai apare pe piele, nu ma mai deranjeaza, nu o mai simt, trebuie terminat tratamenul cu apele sau inca traieste si asteapta sa recidiveze candva probabil pentru ca este cronica…nu stiu si nici nu-mi mai pasa atata timp cat acum sunt perfect sanatoasa ca inainte..”
Noi vom merge in Octombrie la Olanesti pentru prima cura de 10 zile, pe mine m-a convins prima marturie, cea din primele randuri ale articolului.
Ileana nu are urticarie acum, tot ce am facut pana acum a contribuit a asta ( cele 3 vizite la Spezialklinik Neukirchen – http://www.spezialklinik-neukirchen.de/, marea de 2 ori pe an in ultimii 3 ani, inceperea terapiilor de la Cluj www.transilvaniahealing.ro).
Vedem cura de la Olanesti ca pe o terapie suplimentara si speram sa ajute in diminuarea alergiilor alimentare si a bronsitelor pe care le-a facut la 1-2 luni in ultimii ani.
Iata cateva detalii care sper sa va ajute daca alegeti sa mergeti iar recomandarea mea este sa incercati pentru copiii vostri:
1. Luati bilet de trimitere de la medicul de familie spre balneolog si aduceti la Olanesti dosarul cu analizele pe care le aveti!!
2. Daca va cazati la Hotel Tisa, aveti acces la baza de tratament de acolo, la Dr. Balan.
3. Daca trebuie sa gatiti, alegeti o pensiune cu bucatarie. In acest caz mergeti cu biletul de trimitere la Hotel Olanesti, veti face acolo terapiile si veti primi indicatiile.
4. Acceptati ca este o terapie pe termen lung care da rezultate spectaculoase pentru 3 din 4 pacienti, dupa minim 2-3 cure de 10-12-18 zile ( asta va recomanda medicul).
5. Injectiile cu apa de la izoare se pot face dupa 3 ani, discutati cu medicul daca puteti merge cu un copil mai mic de 3 ani.
6. Parintii spun ca fac aerosolii de 3 ori pe zi….dupa aerosoli mai stam jumatate de ora in camera. Pot fi 6 drumuri la izvoare sau mai multe zilnic. Fie luati pe cineva cu voi sa stea cu copilul cat mergeti la izvoare dupa apa, fie luati pentru copil carucior/bicicleta al sistem sa nu oboseasca prea tare.
7. Daca aveti aparat pentru aerosoli sa il luati cu voi, in baza de tratament se asteapta putin la aerosoli.
8. Instructiuni utile legate de izvorul 7 https://www.olanesti-romania.ro/subarticol/Izvorul-7, pentru tratarea alergiilor
9. Despre gust, de la cititori” cand am baut am avut o senzatie de voma…Copilul nu a schitat nici cel mai mic gest….dupa cateva zile ne -am obisnuit si cu gustul si cu mirosul….acum fac diferenta doar la izvorul 7 care este putin sarat, celelalte mi se par la fel.
Noi am fost la Baile Olanesti cu Ileana si cu dosarul ei medical si am vorbit cu Dr. Balan de la Hotelul Tisa. Dansa a inteles ca nu putem sta la hotelul Tisa pentru ca noi trebuie sa gatim zilnic, avand inca dieta de rotatie. Am stabilit sa revenim in toamna pentru terapii pentru a lasa minim 4 saptamani dupa terapiile care vor urma la Transilvania Healing, astfel incat corpul sa se reechilibreze energetic.
Avand in vedere lista foarte lunga de afectiuni ce pot fi tratate la Olanesti, voi lua si pentru mine bilet de trimitere sa ciocnesc cu Ileana paharele cu apa sulfuroasa, sarata sau nu, depinde de gusturi. O sa fie distractiv asa.
Legat de distractii, am plecat la Olanesti pregatita sa descopar o statiune in paragina.
Nu e asa. E o statiune curata, verde iar drumul ( pietonal) prin padure, catre izvoare mi-a umplut plamanii si sufletul de o stare de bine. Miroase a padure!
Ileana a alergat desculta pe langa izvoare, am baut apa direct de a izvor ( exista unul clasic cu o apa minunata, imediat dupa pod, vedeti voi care pod), s-a agatat de tarabele cu plante medicinale si alifii, cu jucarii si obiecte din lemn. Preturile sunt micute!
Ce puteti face in statiune:
– plimbari lungi in liniste si aer curat cu bidoanele pentru apa ( mesaj de la cititor: Noi facem 6 drumuri la izvoare inainte de masa cu o ora si dupa masa cu o ora.Apa isi pastreaza proprietatile o ora si jumatate …dar noi nu reusim sa ne incadram niciodata cu masa)
– copiii au un loc de joaca amenajat in centrul statiunii;
– puteti merge prin padure ( o sa gasiti un sat minunat, va las sa-l descoperiti, aveti timp in 10 zile);
– plaja la umbra langa rau- vara;
– inot si balaceala la centrul Spa din statiune;
– drumuri nenumarate dus intors pana la minunatul izvor cu apa rece si limpede ( peste rau). Ileana a baut acolo apa cat pentru 3 zile, a fost foarte incantata sa-si tot umple sticla si sa vorbeasca cu toti ceilalti care veneau la izor. S-a balacit apoi dupa pofta inimii 🙂
– vizitare Salina Ocnele Mari http://www.salinaocnelemari.ro/, intrebati medicul daca aveti voie sa combinati mersul la salina cu aceste terapii. Nu stiu daca aveti timp de salina daca va tineti cum trebuie de tratamentul cu ape.
– la Rm.Valcea este o gradina Zoo;
– in statiune plimbari la “Piatra scrisa” si “Lacul cu nuferi”;
– daca va e foame, sunt cateva locuri unde puteti manca :-), cred ca era pana in 15 ron un pranz la restaurantele vazute. Gasiti si gogosi si zaharicale dar si siropuri nenumarate de plante si fructe de padure.
Am vizitat si cateva pensiuni, ne-am dorit sa fie aproape de izoare si am ales Pensiunea Belvedere, aici vom sta la toamna, http://belvedere-olanesti.ro/.
Iata ce mi-a placut:
– 🙂 bucataria utilata. Mi s-a spus ca exista butelii de gatit in plus daca ne inghesuim in bucatarie dar am inteles ca nu prea s-a intamplat sa stea cineva cu tigaile in asteptare;
– sala mare de mese;
– camerele curate, fiecare camera are balcon;
– are gradina cu un balansoar mare, mese afara, gratar;
– sunt 2 camere fara mocheta, potrivite pentru cine are alergie mare la acarieni.
Astazi am sunat-o pe Dna Felicia Circiu, director la Pensiunea Belvedere si am intrebat-o daca ne poate face o reducere, noua si cititorilor. Am intrebat de perioada de toamna insa daca vreti sa mergeti mai repede, vorbiti la telefon cu dansa detaliile. Pensiunea era ocupata cand am mers noi in vizita.
In perioada 01.09-31.10.2017 pretul de receptie la Pensiunea Belvedere este 100 lei/noapte/camera si dansa ne ofera 20 % reducere deci pretul pentru cititori e de 80 lei/noapte. E nevoie sa stati minim 10 zile pentru rezulate bune cu terapiile de la Baile Olanesti.
Pentru rezervari la Pensiunea Blevedere o gasiti aici 0766583897 pe dna Circiu Felicia, mentionati ca ati citit pe blog sau pe Dieta de rotatie despre reducere.
La Hotel Tisa pretul este de 155 ron/zi/persoana si include bonuri de masa de 50 ron si tratamentul cu ape. Pentru 2 adulti si un copil mic pretul la Tisa este 310 ron iar la pensiune cazarea pentru toti ( daca dormiti in acelasi pat) este 80 RON cu aceasta reducere de 20%. Pretul pt ape este 18 ron pt fiecare pacient ( daca nu stati la Tisa) deci 36 ron pt mama si copil, daca se trateaza amandoi.
Un meniu de pranz in statiune e in jur de 15 ron la restaurantele de pe strada catre izvoare asa ca va faceti voi calculele. Mie mi se pare mult mai avantajos la pensiune. Si imi place ca are gradina in care poate sta copilul cu insotitorul cata vreme voi… gatiti.
Pentru ca o mama mi-a spus ca in anii trecuti pensiunea se numea altfel si avea si reviewuri negative, am intrebat care este situatia pentru ca vreau sa va recomand ceva care sa va priasca. Din 2015 s-a schimbat proprietarul denumirea si s-au facut imbunatatiri.
Am fost acolo, stiti cat de sensibila e Ileana, nu as alege sa mergem acolo daca as avea cel mai mic dubiu ca e alegerea potrivita pentru ea.
Am facut cateva poze in statiune si in pensiune.
Stiti ca am convingerea ca alergiile trec iar noua ne revine rolul sa cautam permanent alternative pentru a ne face copiii bine!
Sa fiti sanatosi si sa ne vedem cu bine la Baile Olanesti!
Multumesc Alina Stoica pentru toate informatiile pe care mi le-ai dat, am pregatit mult articolul si l-am refacut tot de multe ori datorita tie. M-am simtit ca la job cand a trebuit sa refac o prezentare de cateva zeci de ori si la sfasit a iesit minunata :-).
Va rog sa-l dati si voi mai departe, poate ajutati alti parinti, asa cum speram si noi sa o facem! O sa revenim cu impresii la toamna, dupa prima cura.
Update 1 zi mai tarziu
Articolul a fost vazut de aproape 15,000 de oameni, distribuit de peste 100 de ori iar comentariile si mesajele sunt multe.
Le-am citit si vad ca sunt foarte multe rezultate bune acolo de la pacienti, sunt oameni cu diverse afectiuni ( nu doar alergii) care au vazut imbunatatiri din prima sau a doua cura de Olanesti, altii dupa a 3-a, unii merg de 2 ori pe an.
Cei care nu mai pot merge de 2 ori pe an au regresat un pic ( deci cura trebuie facuta la 6-9 luni). Este si un pacient pentru care tratamentul ( cura) nu a mai dat rezultate in ultimii ani insa cei mai multi s-au insanatosit deci conform minicercetarii mele , Olanesti rocks!
No Comments