Dulce

Prajitura vegana cu fructe, fara gluten

Pentru prajitura am folosit reteta primita de la Spezialklink Neukirchen unde am avut placerea sa gust prajitura pe care o ofereau o data la 7- 10 zile in dieta, singura exceptie cu zahar.

Va las si reteta tradusa, cu mentiunea ca la traducere in cateva locuri scrie kg in loc de g insa va puteti da seama ca e doar o eroare de scriere.

Eu am inlocuit zaharul cu sirop de curmale iar ca faina am folosit-o pe cea de porumb, fiind momentan singura cereala pe care am pastrat-o in meniu pe baza analizelor de igg4 si IgE facute anul acesta, urmand indicatiile de la clinica.

Cred ca putini cunosc faina de porumb, este macinata la fel de fin ca alta faina si este usor de utilizat.

In reteta mea am diminuat cantitatea de dulce si de cantitatea de grasime vegetala adaugata si am adaugat vanilie. Am cantarit in grame totul, nu in ml.

Va recomand sa experimentati dupa cum doriti, reteta poate fi modificata dupa gust.

Prajitura vegana cu fructe, fara gluten

Print Recipe
By Prep Time: 30 min Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 500 g faina de porumb
  • 150 g sirop de curmale
  • 125 g Vitagen
  • 300- 320 g apa minerala
  • vanilie bourbon
  • 1/2 cana de afine
  • zeama de la 1/2 lamaie mare - 20 g zeama lamaie
  • 1 plic de praf de copt pt 500 g faina
  • sare

Instructions

1

Amestecati siropul de curmale cu Vitagen, vanilie si zeama de lamaie.

2

Amestecati faina de porumb cu praful de copt si cu sarea.

3

Omogenizati ingredientele umede cu cele uscate si adaugati apa minerala a.i sa fie un aluat care poate fi asezat in tava

4

Asezati in tava compozitia ( pe hartie de copt), adaugati deasupra fructele ( presati putin) .

5

Coaceti in cuptorul preincalzit. Eu am copt in jur de 35 minute si am ars putin prajitura, cred ca 30 min sunt suficiente, verifcati pe parcurs

Am taiat prajitura cand s-a racit si apoi am congelat prajiturile ramase, sper ca se pastreaza bine.

Ingrediente folosite:

Cu faina de porumb am facut si o reteta de paine, o gasiti aici.

Folosim siropul de curmale ca indulcitor, cea mai faina reteta fiind aici, pentru ciocolata vegana.

Pofta buna si multa inspiratie!

Mai jos este reteta initiala!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.