Prajitura este fara lapte/fara oua/fara gluten
Puteti folosi mei, seminte de in si seminte de chia, dulceata de prune, dovleac/dovlecel ( puteti folosi orice fruct).
O puteti pregati foarte rapid si este delicioasa.
Prajitura Veronica ( mei si seminte de in, crema de dovlecel si dulceata de prune)
Print RecipeIngredients
- 75 g boabe de mei;
- o lingurita seminte rasnite de chia
- o lingura rasa seminte rasnite de in pentru compozitie si 1/2 lingurita pentru decor
- 80 g dovlecel ( am avut unul special cu miez portocaliu, se poate folosi si dovleac pentru ca este mai dulce)
- 4 lingurite dulceata si 8 jumatati de prune din dulceata. Am avut o dulceata de casa facuta cu busuioc/menta, are un gust nemaipomenit, merge foarte bine in aceasta combinatie.
Instructions
Spalam bine meiul si il lasam la inmuiat de seara pana dimineata.
Dimineata il spalam si il punem la fiert in 180 ml de apa. Cand incepe sa fiarba, punem capac, dam focul mic, amestecand din cand in cand si lasam inca 10- 15 min pe foc.
In ultimul minut amestecam 1 lingurita de pulbere de chia in mei.
Cand oprim focul incorporam si pulberea de seminte de in.
Lasam 5 minute amestecul sa se odihneasca si apoi il punem in 2 recipiente mici, am folosit cesti inalte de 6 cm cu diametrul de 8 cm.
Dupa cateva minute amestecul se va raci si puteti rasturna usor, nu se lipeste.
Preparam crema:
Fierbem la abur dovlecelul ( fara samburi sau coaja) sau dovleacul.
Am dat la blender dovlecelul si am amestecat impreuna cu 2 lingurite dulceata si 6 jumatati de pruna ( le-am folosit fara coaja).
Picuram cate 1 lingurita dulceata de prune pe fiecare prajitura si cateva seminte de in.
No Comments