Dulce

Prajitura Veronica ( mei si seminte de in, crema de dovlecel si dulceata de prune)

Prajitura este fara lapte/fara oua/fara gluten

Puteti folosi mei, seminte de in si seminte de chia, dulceata de prune, dovleac/dovlecel ( puteti folosi orice fruct).

O puteti pregati foarte rapid si este delicioasa.

Va las mai jos reteta pentru 2-3 portii. Daca stiam ca este asa buna, as fi pregatit mai multe de la inceput.

Prajitura Veronica ( mei si seminte de in, crema de dovlecel si dulceata de prune)

Print Recipe
By Serves: 2-3 Cooking Time:15 min

Ingredients

  • 75 g boabe de mei;
  • o lingurita seminte rasnite de chia
  • o lingura rasa seminte rasnite de in pentru compozitie si 1/2 lingurita pentru decor
  • 80 g dovlecel ( am avut unul special cu miez portocaliu, se poate folosi si dovleac pentru ca este mai dulce)
  • 4 lingurite dulceata si 8 jumatati de prune din dulceata. Am avut o dulceata de casa facuta cu busuioc/menta, are un gust nemaipomenit, merge foarte bine in aceasta combinatie.

Instructions

1

Spalam bine meiul si il lasam la inmuiat de seara pana dimineata.

2

Dimineata il spalam si il punem la fiert in 180 ml de apa. Cand incepe sa fiarba, punem capac, dam focul mic, amestecand din cand in cand si lasam inca 10- 15 min pe foc.

3

In ultimul minut amestecam 1 lingurita de pulbere de chia in mei.

4

Cand oprim focul incorporam si pulberea de seminte de in.

5

Lasam 5 minute amestecul sa se odihneasca si apoi il punem in 2 recipiente mici, am folosit cesti inalte de 6 cm cu diametrul de 8 cm.

6

Dupa cateva minute amestecul se va raci si puteti rasturna usor, nu se lipeste.

7

Preparam crema:

8

Fierbem la abur dovlecelul ( fara samburi sau coaja) sau dovleacul.

9

Am dat la blender dovlecelul si am amestecat impreuna cu 2 lingurite dulceata si 6 jumatati de pruna ( le-am folosit fara coaja).

Dupa ce urmati instructiunile pentru reteta, veti orna prajitura astfel:
Punem in farfurie meiul fiert si turnam cu linfurita cateva linguri din compozitie. Aranjam cu un cutit.
Picuram cate 1 lingurita dulceata de prune pe fiecare prajitura si cateva seminte de in.
Asezam cate o jumatate de pruna din dulceata  pe fiecare prajitura. Am intors jumatatea pe dos, cu pielea spre interior si arata ca un trandafir.
De astazi voi pune nume deserturilor si primul este acesta. I-am dat numele mamei. Dulceata de prune e facuta de ea si are un gust minunat, a adaugat busuoic/menta la sfarsit.
Daca gasiti undeva o esenta de busuioc sau de menta sa adaugati o picatura in dulceata, o sa vedeti ce aroma are.
Sau poate la toamna cand faceti dulceata, veti adauga ramuri de busuioc /menta la sfarsit.
Le scoateti inainte de a aseza dulceata in borcan.
Acum daca nu aveti si nu gasiti dulceata cu busuioc sau menta, puteti adauga in dulceata voastra o pictura de ulei esential de portocala  Vivasan sau ce alta aroma va place. Cel de busuioc s-ar putea sa fie prea puternic.
Aprilie 2019 Am editat postarea cu ingredientele pe care le -as folosi acum daca refac prajitura. Reteta are 2-3 ani si atunci nu foloseam aceste produse de calitate pentru ca nu stiam de ele.
Noi folosim acest mei marca Rapunzel de la Republica Bio in prezent
Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.