Dulce

Tarta vegana cu fructe, fara gluten si fara zahar

Contine: faina de teff, seminte de floarea soarelui, seminte de chia, ulei, vanilie de Bourbon, sare, apa plata, zahar fara glucide ( Buddha fruit indulcitor), optional miere /sirop de curmale

Am pregatit tarta pentru ziua mamei tinand cont ca are voie un numar limitat de carbohidrati pe zi, de aceea am ales fructe de padure ( zmeura, mure) si ananas precum si  faina cu mai putini carbohidrati, cea de teff.

Va las reteta pentru tarta, noua ne-a placut foarte mult si profit sa va spun despre un indulcitor nou despre care stiu ca este natural ( spre deosebire de xylitol si alti alcooli) si ca nu creste glicemia fiind permis in dietele fara zahar ( diabet, ketogenica, etc)

Tarta vegana cu fructe, fara gluten si fara zahar

Print Recipe
By Serves: o tarta Prep Time: 1h Cooking Time: 15

Ingredients

  • 130 g seminte de floarea soarelui rasnite pe loc
  • 190 g faina de teff
  • 25 de g seminte de chia
  • 200 ml suc ananas ( sau 130 cat are 1 borcan + apa plata)
  • 35 g ulei de floarea soarelui
  • vanilie de Bourbon dupa gust
  • un praf de sare
  • fructe: mure, afine, ananas
  • gelatina vegana

Instructions

1

Macinati semintele de floarea soarelui.

2

Adaugati intr-un bol ingredientele uscate: semintele de floarea soarelui macinate, faina de teff, semintele de chia, vanilie, sare.

3

Adaugati ingredientele umede peste cele uscate si framantati bine compozitia sa se omogenizeze.

4

Am lasat compozitia de-o parte 30 min si apoi am pus in forma de tarta, presand bine sa fie uniform.

5

Coaceti aproximativ 15 minute la foc mediu apoi lasati tarta la racit.

6

Adaugati gelatina vegana in 500 ml apa la care adaugati inducitor dupa gust sau folositi direct suc de ananas.

7

Urmati instructiunile de pe gelatina ( am folosit 2 plicuri ) si dupa ce am fiert 2 minute am lasat 30 minute la frigider.

8

Ornati cu fructe dupa plac si adaugati gelatina pentru a tine fructele.

9

Puneti tarta in frigider si serviti rece.

Noi mancam fara zahar asa ca percepem atfel dulcele de aceea cand veti adauga indulcitorul in gelatina alegeti cat considerati voi necesar tinand cont ca o masura ( si sunt peste 300 in punguta de 20 g) indulceste cat o lingurita de zahar.

Consider ca indulcitorul nu schimba gustul alimentului in care este adaugat si este foarte spornic, avand atat de multe portii intr-un plic. Il gasiti  la Biocorner unde aveti si povestea lui. Eu il adaug in amestecul meu de  curcuma si cardamom, ghimbir, etc ( un fel de turmeric latte) pe care nu l-as putea bea daca nu ar fi dulce.

 

Produse folosite

Cred ca pentru gelatina o puteti folosi si pe cea de aici. A mea e tot de la Biocorner dar nu e acum in stoc insa am un mare stoc acasa. Diferanta este ca cea folosita de mine nu are pectina!!

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.