Mesele nu contin lapte , gluten, oua. Dintre nucifere contin: cocos si migdale
Intr-o zi de weekend in care am petrecut mai mult timp in bucatarie fata de o zi lucratoare, am pozat mesele, incantata mai ales de 2 ingrediente noi care dau un gust foarte placut. Acestea sunt: faina de migdale Govinda ( de la Biocorner) si vanilia de Bourbon , Biovegan ( Republica Bio) .
Daca inainte foloseam scortisoara de Ceylon in majoritatea retetelor “dulci”, acum mi se pare ca vanilia merge in orice e dulce si desi am luat-o pentru inghetata, am folosit-o in laptele de mei cu orez, in desertul din orez, cocos, faina de migdale si sirop de curmale si continui sa o folosesc. Eu un borcanel foarte pretios pe care mi l-am luat de ziua mea :-).
Cand am facut poza pentru orezul cu lapte de mei si vanilie Bourbon, mi s-au parut atat de frumoase florile
( comestibile) si m-au dus cu gandul la cartea Arta frugalitatii si a voluptatii, sa mananci putin si de calitate, sa aranjezi masa incat sa fie o incantare sa o privesti.
Va ofer ideile pentru masa si link catre produsele folosite la final.
Mic dejun:
- lapte de mei cu orez basmati, vanilie de Bourbon si faina de migdale.
Am lasat la inmuiat orezul o noapte si l-am fiert dimineata in apa cu vanilie, am aruncat surplusul de apa si am folosit orezul pe parcursul aceleiasi zile.
Am adaugat peste orezul fiert putina faina de migdale si laptele de mei.
Pranz
- legume la abur: morcov, conopida, gulie stropite cu ulei si putina sare
- carne la cuptor gatita cu mult rozmarin
3. desert: orez basmati fiert + faina de migdale + unt de cocos + sirop de curmale ( dulcele preferat al Ileanei)
Copiilor le-a placut foarte mult desertul facut chiar in fata lor si am repetat ideea cu diverse alte cereale fierte in loc de orez( mei sau quinoa), in combinatii asemanatoare, sunt delicioase. Migdalelor si uleiul de cocos au un gust minunat si ofera multa savoare unui preparat simplu!
O alta masa ( in alta zi) cu ingrediente asemanatoare: mei fiert, ulei de cocos, faina de migdale, sirop de curmale
Gustari: cirese ( de la tara) + caise
Seara
- supa crema din legumele de la pranz in care am adaugat ulei si putina sare
- am adaugat si cateva bucatele de carne ( dupa poza)
- salata din mix de vlastari de la El-Dor PlantProdusele sunt de Republica Bio, Biocorner si El-Dor Plant
- ulei de cocos foarte bun 🙂
- sirop de curmale
- vanilie Bourbon ( de neinlocuit)
- faina de migdale ( de neinlocuit)
- vlastari si rozmarin El-Dor Plant
- flori comestibile ( acrisoare) El-Dor Plant
Pofta buna si multa inspiratie! Aici miroase a vanilie si a trandafiri 🙂
No Comments