Dulce

Prajitura vegana fara gluten (cu hrisca si soriz), cu mere si cocos

Prajitura vegana fara gluten ( cu hrisca si soriz) este consistenta de la fulgii de cocos si e prima mea prajitura glazurata
 Cea din imagine este densa, nu pufoasa. Va las reteta pt ambele variante, copiii au preferat-o pe aceasta
Ingrediente tarta 28 cm diametru, prajitura densa
– 15 g târâte de psylium ( puteti folosi aceeasi cantitate de seminte macinate in sau de chia) + 120 apa minerala
– 360 g mere curatate
– 55 g ulei floarea soarelui/rapita
– 80 ml apa minerala
– 1 lingura esenta vanilie (lichida)
– 30 g zahar cocos/alt indulcitor
– 90 g faina hrisca
– 110 g faina soriz ( puteti incerca si de orez integral sau simpla)
– 50 g fulgi cocos
– 7 g praf de copt
– 1 lingurița scortisoara
– un praf de cuisoare
– un praf de sareReteta:
1. Puneti la înmuiat tărâțele de psylium in apa minerala direct in vasul robotului.
2. Curățati merele, taiati-le bucatele si adaugati in vasul robotului peste târâte. Adaugati aici 80 ml apa, esența de portocala, uleiul, esenta vanilie si zaharul. Mixați bine.
3. Intr-un recipient uscat amestecați si omogenizați ingredientele uscate: faina,fulgii de cocos, praful de copt, scotisoara, praful de cuisoare si sarea.
4. Turnați amestecul uscat peste cel umed, amestecați apoi puneti prăjitura la cuptor pe hârtie de copt, in tava. Folositi cuptorul preincalzit.
5. Coaceti la 170C aprox 28-30 minute sau pana trece testul scobitorii.
6. Lăsați cateva minute in cuptor apoi mutați pe un grătar de răcire.
7. Cand se răcește complet, tăiați in 2 pe lungime apoi decupați formele dorite.O puteti glazura folosind 100 g unt cacao topit, 15 g pudra cacao, 30 g miere, esența de portocale sau dupa gust. Formați un amestec si scufundați fiecare prăjitura aici apoi mutați pe grătar uscare, altfel se lipesc prăjiturile de farfurie :-).Ingrediente tarta 25 cm diametru, prajitura pufoasa!!
– 15 g târâte de psylium ( puteti folosi aceeasi cantitate de seminte macinate in sau de chia) + 120 apa minerala
– 300 g mere curatate
– 50 g ulei floarea soarelui/rapita
– 115 ml apa minerala
– 1 lingura esenta vanilie (lichida)
– 40 g dulceata (de prune)
– 90 g faina hrisca
– 110 g faina soriz ( puteti incerca si de orez integral sau simpla)
– 40 g fulgi cocos
– 7 g bicarbonat
– 1 lingurița scortisoara
– un praf de cuisoare
– un praf de sare
Am copt-o 22 min, in rest urmati instructiunile de mai sus.

Reteta pentru tortul din poza ( vegan, fara gluten)  este aici

Serviți cu drag si împărțiți cu prietenii si nu numai!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.