Negresa fara gluten, reteta vegana
Print RecipeIngredients
- 440 ml apa călduță
- 30 g oțet de mere sau zeama lamaie/alte citrice
- 40 g miere ( puteti pune mai mult, dupa preferinte)
- 500 g faina Szafi free pt brioșe
- 150 g seminte cânepă Canah
- scorțișoară Ceylon dupa gust
- nucșoară dupa gust
- 400 g gem de prune fara zahar, aromat cu menta- este facut la tara
- 2 linguri seminte de canepa pentru decor
Instructions
Incalzim apa si amestecam ingredientele umede.
Amestecam ingredientele uscate: faina, semintele de canepa, scortisoara si nucsoara.
Omogenizam ingredientele si le turnam in tava de tarta tapetata cu hartie de copt.
Optional, asezam jeleuri de fructe pentru decor.
Preincalzim cuptorul.
Coacem 18-20 minute.
Lasam sa se raceasca si apoi taiem felii. Vor fi 800 g dupa coacere, puteti taia in 10-12 felii.
Inainte de servire adaugam gemul de prune si presaram semintele de canepa.
Notes
Daca nu as fi avut gem de prune in casa, as fi folosit gem de zmeura sau de afine.
Pentru prajitura am folosit amestecul FARA gluten care contine: făină de hrișcă, de mei, de sorg, amidon (făină de tapioca), pudră de roșcove, fibre (făină de psyllium husk), agent de afânare (bicarbonat de sodiu), stabilizator de aciditate: acid citric, cristale de vanilie, sare.
Am combinat carobul cu aroma de scortisoara de Ceylon si nucsoara.
Am adaugat semintele de canepa pentru o textura interesanta si pentru a creste cantitatea de proteine.
Gemul de prune cu aroma de menta are un gust de nuci ( probabil de la samburii de prune) si se combina foarte bine cu aroma celorlate ingrediente.
No Comments