Crema tartinabila de ardei copt cu usturoi, masline si vlastari de broccoli are un gust dulce dat de ardeii kapia copti iar usturoiul, zeama de lamaie si vlastarii de broccoli o invioreaza.
Imi place sa combin legume gatite cu plante crude ( aici vlastarii sunt cruzi).
Am adaugat si putina zeama de muraturi ( conopida murata in sare) pentru un gust putin sarat dar si pentru probioticele din zeama de muraturi.
Am servit crema de ardei copt pe crackers fara gluten facuti in casa ( faina de mei fara gluten, in) si am adaugat deasupra vlastari de broccoli si cred ca ar merge foarte bine si cu vlastarii de mustar .
Plantutele au gustul plantei mari insa sunt mult mai puternice, mai usor de incorporat crude in meniu si infrumuseteaza orice masa.
Crema tartinabila de ardei copt cu usturoi, masline si vlastari de broccoli
Print RecipeIngredients
- 4 ardei kapia mari copti ( la cuptor pe hartie de copt)
- 1-2 graunti de usturoi cruzi sau gatiti rapid
- 1 lingurita crema de masline
- 1-2 linguri ulei de masline presat la rece
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingura zeama muraturi ( am folosit de la conopida murata in casa in apa cu sare)
Instructions
Coaceti ardeii, ii curatati de seminte si piele.
Puneti in robot toate ingredinetele si mixati.
Serviti cu vlastari de broccoli sau de mustar
Suplimentar puteti adauga rondele de masline, galbenus fiert si frecat cu ulei sau alte ierburi.
Pofta buna!
No Comments