Ingrediente: broccoli, pasta de masline, ulei masline, zeama de lamaie, usturoi, vlastari.
Am pregatit usor aceasta crema pe care am intins-o pe chifle vegane… ce a ramas din ea dupa ce copiii au mancat-o cu lingurita direct din castron.
Gustul este neasteptat, seamana cu gustul de salata bouef. Asa ca daca vreti sa o faceti cu si mai mult gust de salata de boeuf, puteti adauga cateva galbenusuri de ou de prepelita, fierte si frecate cu ulei de masline presat la rece.
Am preparat crema intr-o zi de weekend si am luat sanvisurile cu noi in parc, nu la scoala insa intr-o zi de scoala, le puteti oferi copiilor la ei. Daca alegeti sa faceti asa, puteti adauga in cutiuta pentru sandvis cateva seminte de pin sau curmale deshidratate.
Am folosit chifele fara gluten si pasta de masline Rapunzel pe care am folosit-o ca ingredient si pentru aceste tartine vegane.
Sandvisurile contin vlastari bio de ridichi rosii.
Va las reteta si va doresc multa inspiratie!
Crema tartinabila de broccoli si masline
Print RecipeIngredients
- 4 - 5 buchetele de broccoli bio
- 2-3 catei de usturoi mici
- 1 si 1/2 lungura ulei de masline presat la rece
- 1 lingurita crema de masline bio
- 1 lingura zeama de lamaie
Instructions
Taiati broccoli, spalati-l si lasati-l cateva minute inainte de preparare
Gatiti broccoli la abur sau in alt mod care sa nu depaseasca 5 minute la 60-70 C, altfel isi pierde propriatatile
Puteti gati si usturoiul la abur ( eu asa am procedat) sau folositi deshidratat
Cand ingredinetele sunt reci, mixati: broccoli, usturoiu, pasta de masline, zeama de lamaie.
Serviti rece ca aperitiv in care adaugati si vlastari sau in sandvisuri
No Comments