Dulce

Bomboane eco din curmale, cacao si seminte

Bomboanele contin: curmale, amestec de cacao, ulei de cocos, seminte de canepa, seminte de floarea soarelui, scortisoara Ceylon, sare.

In cazul in care aveti alergii la o parte dintre ingrediente, le puteti face mai simple, pot contine doar curmale si seminte. In cazul acesta textura va fi diferita deoarece untul de cocos le intareste. Noua ne plac mult daca au cacao de aceea reteta de astazi are si cacao.

  • Bomboanele au multe curmale. Acestea sunt denumite si “painea desertului” deoacere sunt foarte bogate in nutrienti. Curmalele nu au indice glicemic mare, de aceea noi le folosim ca atare sau in sirop de curmale.
  • Pudra de Cacao are antioxidanti iar canepa are acizi grasi antiinflamatori ( omega 3 ) si multe proteine.
  • Despre semintele de floarea soarelui va spun doar ca le-am pus in speranta ca o sa fie Stefan tentat de bomboane ( nu -i plac curmalele)

 

Inainte de a va lasa reteta, va spun ca m-au inspirat bomboanele pe care le-a adus astazi o colega si pe a caror eticheta scria: dates- nuts- sesame ( curmale, nuci, susan).

Aveti nevoie de curmale  fara samburi ( am folosit Rapunzel de la Republica Bio) sau luati cu samburi (le-am folosit si pe acestea) si tineti cont ca gramajul din reteta se refera la ele cantarite fara samburi.

Va las reteta si pozele si va spun ca Ileanei i-au placut cele pudrate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bomboane eco din curmale, cacao si seminte

Print Recipe
By Serves: 22 bomboane Prep Time: aprox 1 h Cooking Time: fara coacere

Ingredients

  • 150 g curmale fara samburi
  • 15 g cacao
  • 30 g ulei de cocos
  • 1 lingurita mica scortisoara de Ceylon
  • 15 g seminte canepa
  • 15 g seminte floarea soarelui
  • putina sare

Instructions

1

Spalati curmalele si lasati-le la inmuiat 1 h.

2

Indepartati apa.

3

Topiti uleiul de cocos pe baie de abur.

4

Maruntiti curmalele cu un cutit si adaugati in blender: curmalele, cacao, ulei de cocos, scortisoara putina sare si mixati.

5

Asezati o folie de plastic deasupra unui platou pe care veti pune bomboanele la rece in frigider.

6

Impartiti amestectul in 3 parti sau dupa cum doriti.

7

In prima parte adaugati 15 g seminte de canepa si formati bomboanele.

8

In a doua parte adaugati semintele de floarea soarelui si procedati la fel.

9

Ultimele bomboane vor fi simple.

10

Asezati bomboanele pe platou si le lasati minim 30 min in frigider ( se intareste uleiul de cocos).

11

Scoateti bomboanele din frigider si le pudrati ( optional) cu cacao.

12

Asezati bomboanele intr-un recipient in care le veti pastra in frigider pe cele ramase.

Notes

Curmalele pot fi inlocuite cu prune deshidratate sau caise deshidratate si veti tine cont sa modificati cantitatile deoacere textura este diferita. Curmalele folosite de mine erau destul de uscate. Curmalele Medjol de exemplu sunt mai moi, carnoase si mai dulci (sau cel putin papilele mele asta simt). Puteti adauga fulgi de cocos in bomboane sau alte nuci/alune maruntite pentru o textura diferita.

Am folosit produse ecologice de la Republica Bio de aceea ” eco” se regaseste in denumirea bomboanelor

 

O alta reteta pentru bomboane  gasiti aici.

Pofta buna si multa inspiratie! Nu uitati ca puteti face orice atata vreme ca va imaginati unde vreti sa ajungeti si aveti incredere in voi ( ma refer mai ales la bucatarie :-))

Daca preluati reteta, va rog sa mentionati sursa. Multumesc!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.