Meiul este o cereala fara gluten pe care unii o iubesc, mai ales copiii care mananca mei fiert sau budinca de mei iar altii simt un gust amarui pe care nu-l agreeza. Si acum ma gandesc la Angela ….
Noi facem parte din prima categorie. Nu a fost vreodata un efort in a o convinge pe Ileana sa-l accepte. Ii place mei fiert ( inmuiat 12 h in apa cu lamaie/otet , spalat si apoi gatit) peste care adaugam o grasime vegetala( ulei de in sau de dovleac presate la rece, Vitagen), ii plac pastele de mei, paine cu amestecul de mei de-a gata si alte painici, tartele, biscuiti.
Pentru aceasta paine dulce am ales sa folosesc mere si scortisoara pentru a acoperi gustul de mei brun ( o varianta de faina mei brun este aici, eu am folosit alta faina de mei brun adusa din Germania) .
Ilenei i-a placut foarte mult, in poza este servita cu Vitagen si vlastari de floarea soarelui
Paine de mei fara gluten
Print RecipeIngredients
- 70 g faina de mei brun
- 120 g amestec faina de clatite, fara gluten , Szafi Reform
- putin bicarbonat Natron
- un praf de sare
- un praf de scortiosoara
- 100 mar fara coaja, ras
- 1 lingura otet de mere
- 20 ml apa
- 30 g ulei masline
Instructions
Amestecati ingredientele umede: merele rase, apa, ulei masline, otet mere
Amestecati ingredientele uscate: faina de mei brun, amestecul faina, Natron, scortisoara si sarea la sfarsit
Omogenizati amestecul
Formati painea rotunda si o asezati pe hartie de copt
lasati-o cateva minute inainte de a o aseza in cuptor,
Dati cu ulei de masline pe deasupra inainte de coacere
Coaceti aproximativ 35 min
Pentru ca de fiecare data facem altfel painea de mei, avem foarte multe retete, una vorbita fiind aici
O reteta mai veche care poate fi probabil imbunatatita contine faina de teff alaturi de faina de mei si este aici
Acum am in cuptor painea de mei cu faina de-a gata. Aceasta contine un amestec mare de fibre de aceea este recomandat sa beti o cantitatea suplimentara de lichide si sa mancati o cantitate moderata de paine pentru a vedea cum tolerati fibrele.
Orice ati face, nu incercati sa faceti paine de mei fara sa o combinati cu alta faina pentru ca painea nu va sta. Are nevoie si de fibre si de putin amidon sau pectina din fructe pentru o consistenta buna.
Pofta buna!
No Comments