Brutarie

Paine cu faina de mei, fara gluten

Meiul este o cereala fara gluten pe care unii o iubesc, mai ales copiii care mananca mei fiert sau budinca de mei iar altii simt un gust amarui pe care nu-l agreeza. Si acum ma gandesc la Angela ….

Noi facem parte din prima categorie. Nu a fost vreodata un efort in a o convinge pe Ileana sa-l accepte. Ii place mei fiert ( inmuiat 12 h in apa cu lamaie/otet , spalat si apoi gatit) peste care adaugam o grasime vegetala( ulei de in sau de dovleac presate la rece, Vitagen), ii plac pastele de mei, paine cu amestecul de mei de-a gata si alte painici, tartele, biscuiti.

Pentru aceasta paine dulce am ales sa folosesc mere si scortisoara pentru a acoperi gustul de mei brun ( o varianta de faina mei brun este aici, eu am folosit alta faina de mei brun adusa din Germania) .

Ilenei i-a placut foarte mult, in poza este servita cu Vitagen si vlastari de floarea soarelui 

Paine de mei fara gluten

Print Recipe
By Serves: 2 Prep Time: 60 min Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • 70 g faina de mei brun
  • 120 g amestec faina de clatite, fara gluten , Szafi Reform
  • putin bicarbonat Natron
  • un praf de sare
  • un praf de scortiosoara
  • 100 mar fara coaja, ras
  • 1 lingura otet de mere
  • 20 ml apa
  • 30 g ulei masline

Instructions

1

Amestecati ingredientele umede: merele rase, apa, ulei masline, otet mere

2

Amestecati ingredientele uscate: faina de mei brun, amestecul faina, Natron, scortisoara si sarea la sfarsit

3

Omogenizati amestecul

4

Formati painea rotunda si o asezati pe hartie de copt

5

lasati-o cateva minute inainte de a o aseza in cuptor,

6

Dati cu ulei de masline pe deasupra inainte de coacere

7

Coaceti aproximativ 35 min

Pentru ca de fiecare data facem altfel painea de mei, avem foarte multe retete, una vorbita fiind aici 

O reteta mai veche care poate fi probabil  imbunatatita contine faina de teff alaturi de faina de mei si este aici

Acum am in cuptor painea de mei cu faina de-a gata. Aceasta contine un amestec mare de fibre de aceea este recomandat sa beti o cantitatea suplimentara de lichide si sa mancati o cantitate moderata de paine pentru a vedea cum tolerati fibrele.

Orice ati face, nu incercati sa faceti paine de mei fara sa o combinati cu alta faina pentru ca painea nu va sta. Are nevoie si de fibre si de putin amidon sau pectina din fructe pentru  o consistenta buna.

Pofta buna!

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.