Asta este a doua paine pe care o fac respectând meniul din dieta de rotatie.
Astăzi mi-am propus sa fac din faina de mei si teff (tot mei dar cu bobul mai mic). E o placere sa lucrezi cu faina de teff, este fina si are o aroma plăcuta. Este o cereala integrala, bobul fiind foarte mic nu se poate decortica, este deci sănătoasa pentru ca are mai multe fibre.
Despre mei, unii oameni spun ca da o faina amara. Noi mâncam de 1 an si nu simțim ca e amar. Ne place gustul. Am folosit faina integrala de mei brun. Preparatele cu aceasta faina ies cumva sfaramicioase, trebuie neaparat combinata cu alta faina, de aceea am ales sa o combin cu teff.
Pâinea de astăzi a iesit foarte pufoasa, delicioasa, nu are nimic in comun cu paine standard, e o delicatesa care poate fi trecută cu siguranta la desert. Probabil cereealele acestea fara gluten si uleiurile, semințele si ierburile sunt asa faine incat nu poti face o paine clasica cu gust de nimic, cum imi doream.
Am vrut sa nu fie o paine dulce cum a fost cea de ieri cu banane asa ca am folosit …ceapa, fiind o leguma care ii place lui Ileana.
Ingrediente tava chec 7x 25 cm
– 215 g ceapa ( cântărită curățata)
– 100 g faina de teff
– 75 g faina integrala mei brun
– 60 g ulei măsline
– 2 g bicarbonat fara gluten
– 6 g praf copt fara gluten
– 25 g seminte canepa
– 3 g sare
– 15 g seminte macinate in dizolvate in 60 ml apa
– 35 ml apa
Pentru topping
– 10 g seminte canepa
Reteta
1. Dizolvați semințele de in in apa si lăsați cateva minute amestecul sa se gelatinizeze.
2. Curați ceapa si dati la robot cu uleiul de măsline, apa si semințele de in gelatinizate.
3. Turnați intr-un castron toate Ingredientele uscate si omogenizați: faina, seminte canepa, sare, praf copt, bicarbonat.
4. Turnați amestecul umed peste cel uscat si omogenizați cu o lingura sau o spatula.
5. Așezati pe foaie de copt in tava de chec, aranjați amestecul sa aiba inaltime uniformă, decorați cu seminte canepa.
6. Puneti in cuptorul preîncălzit aprox 30 min sau pana trece testul scobitorii.
7. Lăsați 10 min sa se răcească apoi așezati-o pe o un grătar de uscare.
8. Tăiați cand s-a răcit!
Pofta buna!
1 Comment
Paine cu faina de mei, fara gluten – Dietaderotatie
27/10/2018 at 3:20 pm[…] O reteta mai veche care poate fi probabil imbunatatita contine faina de teff alaturi de faina de mei si este aici […]