Uncategorized

Paine fara gluten ( teff, mei brun)

Asta este a doua paine pe care o fac respectând meniul din dieta de rotatie.

Ieri am facut din faina de orez integral si soriz, folosind banana pentru pufoșenie si pentru a compensa cumva glutenul din grâu. Toata lumea zice ca a iesit chec, este cu siguranta foarte buna si poate fi mâncata ca o prăjitura.

Astăzi mi-am propus sa fac din faina de mei si teff (tot mei dar cu bobul mai mic). E o placere sa lucrezi cu faina de teff, este fina si are o aroma plăcuta. Este o cereala integrala, bobul fiind foarte mic nu se poate decortica, este deci sănătoasa pentru ca are mai multe fibre.
Despre mei, unii oameni spun ca da o faina amara. Noi mâncam de 1 an si nu simțim ca e amar. Ne place gustul. Am folosit faina integrala de mei brun. Preparatele cu aceasta faina ies cumva sfaramicioase, trebuie neaparat combinata cu alta faina, de aceea am ales sa o combin cu teff.

Pâinea de astăzi a iesit foarte pufoasa, delicioasa, nu are nimic in comun cu paine standard, e o delicatesa care poate fi trecută cu siguranta la desert. Probabil cereealele acestea fara gluten si uleiurile, semințele si ierburile sunt asa faine incat nu poti face o paine clasica cu gust de nimic, cum imi doream.

Am vrut sa nu fie o paine dulce cum a fost cea de ieri cu banane asa ca am folosit …ceapa, fiind o leguma care ii place lui Ileana.

Ingrediente tava chec 7x 25 cm
– 215 g ceapa ( cântărită curățata)
– 100 g faina de teff
– 75 g faina integrala mei brun
– 60 g ulei măsline
– 2 g bicarbonat fara gluten
– 6 g praf copt fara gluten
– 25 g seminte canepa
– 3 g sare
– 15 g seminte macinate in dizolvate in 60 ml apa
– 35 ml apa

Pentru topping
– 10 g seminte canepa

Reteta
1. Dizolvați semințele de in in apa si lăsați cateva minute amestecul sa se gelatinizeze.
2. Curați ceapa si dati la robot cu uleiul de măsline, apa si semințele de in gelatinizate.
3. Turnați intr-un castron toate Ingredientele uscate si omogenizați: faina, seminte canepa, sare, praf copt, bicarbonat.
4. Turnați amestecul umed peste cel uscat si omogenizați cu o lingura sau o spatula.
5. Așezati pe foaie de copt in tava de chec, aranjați amestecul sa aiba inaltime uniformă, decorați cu seminte canepa.
6. Puneti in cuptorul preîncălzit aprox 30 min sau pana trece testul scobitorii.
7. Lăsați 10 min sa se răcească apoi așezati-o pe o un grătar de uscare.
8. Tăiați cand s-a răcit!

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Paine cu faina de mei, fara gluten – Dietaderotatie
    27/10/2018 at 3:20 pm

    […] O reteta mai veche care poate fi probabil  imbunatatita contine faina de teff alaturi de faina de mei si este aici […]

  • Leave a Reply


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.