Suplimente/ Terapii & tratamente

Suplimente (enzime, probiotice, vitamine) si cateva alimente pe care le folosim in dieta

Ileana mănâncă mai bine, cred că aproape de cantitățile ” normale și recomandate ” pt vârsta și greutatea ei. In nici un caz peste însă mult mai aproape de ‘ standarde’.
E posibil sa fie un puseu de creștere daca mai e așa ceva la 4 ani și ceva..
Sau e posibil sa fi contribuit toate căutările și încercările din ultimii ani.

Așa că vă spun ce i-am oferit în ultima vreme, cu mențiunea că în afară de mâncare , nu am dat vreodată un supliment doar pt că am citit pe net! Orice i-am dat a fost fie la recomandarea unui medic sau terapeut sau cu acordul lor, la propunerea noastră.
Va recomand să vorbiți cu un specialist întotdeauna!

– Mami, ghiceste unde e painea (paine cu mei, facuta in casa, servita cu ulei in presat la rece)!

-Nu stiu, ai pus-o cumva sub servetel?

-Nu, e in burtica, am mancat-o si mai vreau!!

-Chiar asa? Ai mancat deja rata cu piure ( 3 parti telina, 2 parti cartof , la abur si blender)

-Da si inca mi-e foame.

– Bine, daca ti-e foame, hai sa pregatim ceva de mancare.

-Vreau niste mure!

-Le scot din frigider si le mananci mai tarziu.

-Bine, ne jucam pana atunci….

Pentru mine greutatea si inaltimea Ilenei au fost multe luni/ani o preocupare. Nu cred in ” si eu am fost un slabanog cand eram mic si uite cat sunt acum” si nici in “lasa ca  o sa manance ea”. Nu mi-a placut sa vad pe multe foi din spitale “hipotrofie ponderala”, nici sa vad ca era cu un cap mai micuta fata de copiii de varsta ei cand avea un an si jumatate cand stiam ca s-a nascut cu greutate si inaltime ok, ca prima nota din viata ei a fost un 10. Noi suntem inalti, strabunica-mea avea 2m, Stefan a fost mereu peste percentila de 100% cu un cm mai sus de ultima percentila de pe grafic, adica cu  o inaltime mai mare cu 2-3 ani fata de grupul lui. Am primit exemple cu gemeni sau tripleti din care unul foarte micut insa nu le-am acceptat ca explicatii.

Si nu inaltimea sau greutatea erau o problema pentru mine pt ca luptandu-ma multi ani cu greutatea cred ca e un avantaj sa fii normal spre slab. Nu-mi placea stagnarea. 1-2-3 luni- 1 an si jumatate de stagnare e mult. Ca mai apoi sa trecem iar printr-un proces de stagnare de peste 8 luni.

Daca de ameliorarea alergiilor si a dermatitei au avut grija Spezialklink Neukirchen si Transilvania Healing Center, am simtit ca pentru a creste trebuie sa ne implicam noi mai mult.

Dupa prima stagnare 6 luni – 1 an si 7 luni, cresterea a inceput la Neukirchen si cred ca au contribuit: reducerea starii de inflamatie din corp prin identificara alergenilor si evitarea lor din meniu ( erau peste 30 de alergeni), tratarea infectiilor de pe piele ( dermatita suprainfectata tratata cu antibiotic pus in crema de piele), schimbarea echilibrului florei ( nu spre perfectiune ca 100% nici acum nu cred ca stam perfect) dar tratarea candidei intestinale in exces si suplimentele cu probiotice care lipseau, ajutorul dat imunitatii cu un preparat in farmacie pe baza de echinaceea ( atentie, echinaceea nu se foloseste in boli autoimune), mancarea gatita in casa provenind din gradina/curtea altor mei si cat mai multe alimente curate.

Apoi la de la 3 ani si 2 luni la 3 ani si 8/9 luni a intrevenit  o noua stagnare in greutate si inaltime.

Atunci, desi recomadarea a fost” faceti cum considerati, lumea stiintifica nu considera relevante rezultatele bazate pe intolerante igg4″, am gasit un medic care m-a incurajat cumva ca pot sa incerc sa scot si acele alimente din meniu. Pe baza excluderii lor pun cresterea in inaltime de 7 cm in 3 luni. Am inceput in aceeasi perioada sa oferim enzime digestive ca supliment si L-glutamina. Au fost perioade in care  a mancat mai bine insa cantarul nu s-a miscat.

A trecut un an si Ileana avea aceeasi greutate.

De 2-3 saptamani a inceput insa sa manance, sa ceara mai multa mancare . Si de multe ori imi vine sa-i spun: poate ai mancat destul, hai sa mancam si mai tarziu. Pentru ca am minte acele 2-3 lingurite  pe care le manca inainte si-mi spunea ca o doare burtica. Si acel ” are stomacelul mic, de aceea nu mananca, lasati.” Gresit! Nu avea stomacelul mic, avea ceva care o impiedca sa-i fie foame si avea dureri de burtica cand manca alimente la care avea intolerante.

Iata ce am facut in ultimele luni:

1.Am refacut disbioza la Enterossan in Germania si pentru ca a crescut din nou candida  iar bacteriile bune tot nu erau in echilibru dupa aproape 4 ani de probiotice de tot felul, am ales sa incercam tratament naturist deorece intre timp candida a devenit sensibila la unul dintre antimicoticele folosite in ultimii 2 ani si pentru ca 4 tratamente anticandida clasice in 2 ani mi se par prea multe. Zilele acestea urmeaza sa ducem proba la 2 laboratoare din tara sa vedem daca e in limite. Tinand cont de cum se simte Ileana, cred ca tratamentul a functionat.

Tratamentul a fost recomandat de Dna Dr Angela Laur ( Vivasan) si contine: probiotice Floramax, ulei de chimen negru, ulei esential de tea tree in miere. Uleiul de grepfruit indicat nu era inca pe stoc, il asteptam.

2. Am mers la  Dr Iulia Postolachi care este specializata si in Sujok, o tehnica de presopunctura coreeana, care pe scurt inseamna reechilibarea organelor afectate. Pe langa sedintele de Sujok, dansa ne-a recomandat sa-i oferim ulei de catina si enzime digestive.

Am ales sa punem catina cu miere ( 2 parti catina, 1 parte miere) la frigider si sa le oferim copiilor atat cat vor. Ne place foarte mult, ne-am obisnuit cu gustul si abia asteptam sa o mancam.

Ca enzime am ales Digestiocym( primite de la prietena mea, copilului ei nu i-au priit) de la Biogena si am continuat cu L-glutamina ca varianta pentru o supliment pe baza de soia recomandat acum cateva luni de Dr Haldorf Holesch, supliment care Ilenei nu i-a placut dar al carui scop era sa refaca mucoasa iritata a intestinului ( igA sectretor mare).

3. Pentru preventie folosim de la Vivasan: Crema cu cimbrisor/thymian, Spray-ul Viva Plus, uleiurile esentiale difuzate zilnic in camera.

4. Oferim vitamina D dozata in functie de nivelul vitaminei D: 25-oh-vitD, o analiza esentiala pentru copii dar si pt voi mamele pt ca un nivel optim de vit D va poate ajuta sa amanati osteoporoza. De asemena, ca antiinflamtoare, ulei de krill, ulei de in presat la rece.

5. Am introdus in dieta hrana vie, vlastarii de la El-dor Plant si vom continua cu ei pentru ca sunt gustosi, sanatosi si mai ales in sezonul rece cand sunt nu exista legume proaspete, sunt un un mare plus in dieta.

6. Folosim ingrediente de la tara si din surse cat mai sigure, gatim in casa, facem muraturi , compoturi si gemuri , iaurt vegan de casa cu probiotice si cu ciuperca de kefir pentru Stefan.

Stam mult afara, petrecem cat mai mult timp impreuna, facem lucruri care ne plac si ne dorim sa gasim si pastram echilibrul in toate. Si ne ajutam unii pe altii.

Si cumva cred ca toate aceste lucruri, cat mai aproape de natural, au contribuit la aceasta pofta de mancare si la cresterea in greutate din ultima luna, dupa 12 luni de stagnare.

Sper ca informatiile sa va fie utile si va rog sa nu le luati asa cum sunt, fara a cere sfatul unui specialist.

Va doresc sanatate si va las o parte din suplimente fara a avea asteptarea ca sunt cele mai bune din cele care exista.

Daca vreti sa vedeti ce gatim si ce descoperim ne gasiti aici https://www.facebook.com/dietaderotatie/.

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Candida intestinala – tratamente si rezultatele din experienta proprie cu alergiile si dermatita – Dietaderotatie
    27/10/2018 at 3:10 pm

    […] scris aici ce facem in plus pentru a scapa de alergii cat mai curand :-), ceea ce va doresc si […]

  • Leave a Reply


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.