Painea contine: faina de mei brun, praf de copt, tarate de psylium, otet balsamic, apa, optional sare.
Imi place in mod deosebit faina de mei brun pentru ca este dulce, are in acelasi timp un gust amarui. Poate nu va place tuturor gustul de mei brun si atunci puteti adauga alta faina preferata ( faina de soriz, de porumb, etc) micosrand cantitatea de mei.
Painea este densa si de aceea poate fi taiata in felii foarte subtiri atunci cand se raceste complet
Va las reteta pentru painea din faina de mei brun ( fara drojdie) si va doresc sa va bucurati de o paine buna.
Paine fara gluten ( cu faina de mei brun si tarate de psylium)
Print RecipeIngredients
- 250 g faina de mei brun
- 15 g tarate de psyium
- 7 g praf de copt
- 290 g apa calduta ( sub 40 C)
- 30 g otet balsamic de mere si lamaie
Instructions
Amestecam faina de mei brun cu taratele de psylium, sarea si praful de copt.
Incalzim putin apa si adaugam otetul balsamic in ea.
Turnam apa cu lamaie peste amestecul uscat si framantam cateva minute pana obtineti un aluat care poate fi modelat usor si care nu se lipeste de vas.
Lasati intr-un vas acoperit cu folie alimentara.
Eu pregatesc amestecul seara si il las in frigider pana dimineata ( nu am timp dimineata). Nu va creste la frigider!
Dimineata scot aluatul din frigider si il las in camera pana se incalzeste cuptorul.
Transferati in tava de copt, pe hartie si coaceti la foc mediu aprox 55 minute ( sau pana trece testul scobitorii).
Lasati sa se raceasca complet inainte de feliere.
Notes
Puteti folosi zeama de lamaie in loc de otet.
Produse folosite:
- faina de mei brun, Bauck hof
- tarate de psylium
- otet balsamic Byodo sau zeama de lamaie
- praf de copt Biovegan
Gasiti in Categoria Brutarie retetele de paine/lipii/biscuiti fara gluten pe care le-am scris pana acum.
Pofta buna!
No Comments