Astăzi am testat din nou quinoa la care Ileana avea alergie IgE 30 acum un an. I-au apărut si astăzi pete rosii pe obraji si pe mânuțe dupa ce s-a jucat cu aluatul de biscuiti care conținea si quinoa. Asa pățim cu orice aluat. Prin preparare termică se distrug unii alergeni de aceea reacția nu este aceeasi daca tine in mana biscuitii noștri.
Am facut o reteta simpla pentru micul dejun. Oricat ar fi de simple, tot e nevoie de minim 40 minute pana ajunge in farfurie, asa e cu alergiile. Budinca a ajuns gustarea lui Stefan pentru ca Ileana a vrut sa mănânce quinoa fiarta cu Vitagen, bucatele de pere si gutui gătite, suc de Moringa, adica exact ce era in budinca insa separate, din 3 recipiente :-).
In timp ce pregăteam budinca Ileana mi-a cerut pliculetele de Moringa de care se agata amândoi cand mergem la homeopată. Aveti aici link despre Moringa, este antiinflamatoare, scade zaharul si colesterolul din sange, conform filmului de pe site ul dr Mercola dar trebuie consumate 7 plicuri pe zi, 3 luni http://articles.mercola.com/sites/artic
Am folosit pentru o culoare frumoasa :-), nu pentru beneficii, am cumpărat de 3-4 ori pana acum, nu folosim constant.
Ingrediente:
– quinoa alba fiarta in apa
– pere si gutui fierte la abur sau coapte
– lingurița miere de rapita/ alt îndulcitor
– esența de vanilie
– 1 plic 1 g Moringa sau alt praf verde: pudra de iarba de grâu ( nu are gluten), spirulina, etc
– optional: carob ca sa faceti inca o culoare in pahar, carob, quinoa, miere
Pentru Stefan am folosit mai multa miere si budinca a fost: strat verde ( quinoa, Vitagen, Moringa), strat maro ( quinoa, Vitagen, carob), strat fructe.
Reteta
1. Fierbeți quinoa in apa si lăsați- o sa se răcească un pic. Adaugati unt/ulei vegetal. Am folosit Vitagen.
2. Gătiti fructele la abur apoi le faceti piure. Adaugati vanilie si miere.
3. Împărțiți quinoa in 2 cantitati egale. Intr-una amestecați Moringa, in cealaltă carob.
4. Așezati in pahar: un strat cu Moringa, unul carob, fructele deasupra.
Pofta buna!
No Comments