In mare parte folosim ingredientele de Crackers insa am adaugat praf de copt fara gluten ( DM Biovegan marca) si cred ca de aceea au iesit asa fragezi, se topesc pe limba.
Cred ca trebuie sa dublați din start Ingredientele, sunt foarte gustoși si copiii i-au mancat repede. Puteti face si pentru zilele următoare, ii puteti păstra cateva zile in pungi de hârtie.
Ingrediente 1 tava:
– 2 căni hrisca fiarta
– 2 linguri ulei fl soarelui
– 1 lingura bulion rosii
– 2 căței usturoi mici
– 1 lingura cimbru uscat
– 1/2 plic praf copt, apox 8 g
– 1-2 linguri pudra chia
– sare dupa gust
Am folosit hrisca prăjită, lăsată 1 noapte la înmuiat si fiarta dimineata in apa. Excesul de apa dupa fierbere se scurge.
Reteta:
1. Amestecați in blender: hrisca, bulionul, uleiul, usturoiul si omogenizați.
2. Adaugati cimbrul, praful de copt, chia si sarea in amestec. Puneti intai prima lingura chia si suplimentați daca e cazul, va extrage excesul de lichid dim compoziție
3. Întindeti in tava pe hârtie copt in strat foarte subtire, 3mm. Cuptorul trebuie preîncălzit. Am folosit o hârtie copt așezată peste compoziție pentru a întinde, aluatul nu poate fi lucrat direct cu mana, se lipește.
4. Tăiați in tava cu feliatorul de pizza in forma dorita, eu am facut triunghiuri.
5. Lăsați la cuptor sa se usuce aprox 30-40 min. Trebuie verificat pe parcurs sa nu se ardă. Am folosit focul la putere mica. Daca ati întins Coca inegal, unii se coc mai repede, trebuie scoși din cuptor pe parcurs.
Sunt extrem de fragezi, pot fi folositi ca gustare, nu se poate întinde pasta pe ei, pentru asta folositi una dintre rețele de Crackers cu hrisca.
Pofta buna!
No Comments