Uncategorized

Mic dejun: Budinca de amarant cu vișine si seminte de pin

Budinca de azi are un gust placut, acrișor de la vișine. Am facut-o fara a adauga îndulcitori insa puteti adauga dupa gust îndulcitor si poate vanilie. Este foarte simplu de facut, conține proteine din amarant si seminte si Vitamine din fructele congelate (nu fierte).

Amarantul e sâmânța unei plante, sunt multe specii, eu imi amintesc ca bunica mea avea asa ceva in gradina si ii spuneam Moțul curcanului, o planta înaltă de vreo 2 metrii de un rosu visina.
Este bogata in proteine si lizina, ajutând astfel sistemul imunitar.

Ingrediente:
– amarant
– vișine congelate
– seminte de pin
– optional: 1 lingurița unt vegetal/ vanilie/ îndulcitor

Reteta
1. Spălați bine amarantul si il lăsați pana dimineata in apa. Clătite si fierbeți in apa, la foc mic, aproximativ 20 min. Acoperiți cu un capac cand începe sa fiarbă. Atenție sa nu se lipească.
2. Puteti adauga unt vegetal dupa fierbe, nu am considerat necesar.
3. Scoateți fructele din congelator si le lăsați cateva minunate in apa rece, apoi le scoateti sâmburii si le puteti face piure. Noi am preferat întregi. Puteti adauga acum îndulcitor si aroma vanilie.
4. Așezati in pahar: amarantul fiert si răcit, vișinele fara sâmburi, putin suc de la ele, semințele de pin.

Am ales vișinele de la congelator pentru ca le plac copiilor fructele cu bob mic congelate.
Si tot încercând sa adaug ceva in budinca mi-am amintit de semințele de pin.
Cred ca as putea trai o suta de ani mâncând doar seminte de pin zilnic, nimic altceva. Imi plac foarte mult. Cu toate acestea am mancat vreo 2 linguri in ultimele 3 luni, sunt extrem de scumpe.

Le-am testat in Octombrie la clinica, http://www.spezialklinik-neukirchen.de .
Atunci Ileana le-a primit sub forma de crema făcută la blender, era dulce, uleioase, cu o aroma plăcuta, poate puțin prăjite. Cand am gustat de la ea mi s-a părut ca am primit cel mai bun aliment de pe planeta. Sunt atat de bune incat nici nu iau in calcul ca au mult omega 6 si ne trebuie 3 cum ar inul. Manancam rar, nu e o problema, e echilibru.

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.