Budinca de astăzi pentru micul dejun a fost gustoasa, Ileana a mancat-o cu placere si mi-a spus ca mai vrea si alta data.
Amarantul conține lizina, un aminoacid asemanator găsindu-se in lapte! Are de 10 ori mai mult fier fata de orez, conține fibre care ajuta digestia.
Ileana l-a mancat pana acum ca garnitura la masa de pranz sau fiert alături de fructe la micul dejun.
De curand am descoperit cat de mult îndulcesc curmalele hidratare in apa gustul unui preparat si am vrut sa vad daca si stafidele hidratate sunt asa dulci. Da, sunt la fel.
Pe punga de seminte de dovleac am vazut reteta pentru lapte din seminte:2-3 linguri seminte hidratate cateva ore, mixate in 500 ml apa, cu vanilie si curmale.
Plecând de la aceste informatii am facut budinca de astăzi.
Ingrediente 2 portii:
– O măsura amarant, o canuta
– O cantitate dubla de compot de struguri
– 2 linguri seminte dovleac
– 2 linguri stafide
– 1 bucățică mica baton vanilie
Reteta:
1. Spălați bine amarantul in mai multe ape si il puneti la înmuiat pana dimineata.
2. Puneti la înmuiat stafidele si semințele in apa
3. Fierbeți toate Ingredientele in compotul de struguri si lăsați apoi 5 min sa se linisteasca.Scoateti vanilia din recipient.
4. Turnați in castronașe si decorați cu stafide si seminte dovleac.
Ileana a fost foarte incantata de stafidele hidratate si a mancat cu placere budinca.
Pofta buna!
Pofta buna!
Mai multe informatii valoroase despre amarant gasiti aici: http://foodfacts.mercola.com/amaranth.h
No Comments