Este prima data cand folosesc un singur tip de faina fara gluten la o prăjitura. Prăjitura conține faina integrala de orez, am vrut sa fie ceva disponibil pentru oricine. Se gaseste peste tot, nu este rară sau scumpă ca faina de teff sau quinoa.
M-a suprins foarte mult textura prăjiturii. Este cumva elastică ( de la amidonul de tapioca) iar in interior seamana la textura cu o prăjitura cu brânza, este umeda insa coaptă. I-a placut mult lui Stefan. L-am intrebat daca vrea sa fie asta prăjitura cu numele lui sau vrea alta mai buna. Zice ca e cea mai buna ( mi-am dat seama ca lui si lui Ileana nu le place asa mult textura de chec, asa cum se obține la folosirea bicarbonatului in aluat, le plac un pic umede). Totuși vrea una cu si mai multe mere Stefan 🙂 ca sa o boteze.
Daca vreti aluat pufos, lăsați doar 20 g tapioca si adaugati inca 4-5 g bicarbonat fara gluten.
Prăjitura are doar dulcele merelor, puteti adauga voi in compoziție zahar daca considerați necesar. Sau o pudrati cu zahar tos cand o serviți.
Ingrediente 1 tava tarta 25 cm diametrul
– 300 g mere curățate
– 150 g faina integrala orez
– 50 g pudra tapioca
– 10 g târâte psylium inmuiate in 75 ml apa
– 25 g fulgi de cocos
– 40 ml ulei floarea soarelui
– 5 g praf de copt fara gluten
– un praf de sare
– 1 lingurița scortisoara
– 2 ml vanilie
– 65 ml apa minerala
Reteta
2. Puneti tărâțele de psylium la înmuiat in apa.
3. Curățati merele de coaja, tăiați-le si adaugati-le in vasul robotului.
4. Dati la robot Ingredientele umede: mere, psylium înmuiat, ulei, vanilie. Adaugati aici apa minerala.
5. Amestecați toate Ingredientele uscate intr-un recipient, apoi omogenizați cu cele umede.
6. Așezati hârtie de copt in tava. Turnați compoziția si dati la cuptor aprox 45 -50 minute.
Pastrati 5 minute in tava apoi transferați conținutul pe un grilaj de uscare.
Mâncați cu placere alături de cei dragi!
No Comments