Uncategorized

Parfait vegan (cu soriz, migdale de pamant, mere, scortisoara si frisca de orez)

Am așteptat mult sa poată manca Ileana o frisca vegetală si daca nu mi-ar fi spus o prietena sa comand de pe un site de pe care ea cumpara frecvent, as mai fi așteptat. Pentru ca nu găseam una care sa se potrivească in dieta. Din ce am vazut pana acum, variantele ar fi de orez sau cocos. Unele conțin si soia, diverse uleiuri, cocos si alte substanțe adăugate ca amidon.

Am ales o frisca de-a gata, la tub pentru ca am vrut sa fiu sigura ca sta.

Având o frisca trebuia sa gasesc un desert care sa arate frumos cu un mot de frisca.
Am inventat deci un Parfait care inseamna un desert cu mai multe straturi, de obicei cu inghetata. Poate data viitoare facem cu mango înghețat.
Parfait inseamna perfect. Gustul a fost perfect, amândoi copiii au mancat cu placere. Ileana a facut alergie la scortisoara, ma așteptam cumva la asta deși am pus extrem de putina in paharul ei. Ma bucur ca alergia nu a fost grava si ma gândesc la alt condiment pentru următorul parfait.

Ingrediente 4 portii
– 1 cana mica boabe soriz ( puteti folosi orice alta cereală din meniu, cred insa ca orezul sau tefful merg cel mai bine cu mar copt, scortisoara si frisca)
– 6 mere medii
– 4 linguri migdale de pamant măcinate ( puteti folosi nuci, seminte de chia, in, etc)
– frisca
– un praf de scortisoara

Reteta:
1. Spălați bine sorizul si il lăsați in apa o noapte. Dimineata il spălați din nou inainte de fierbere.
2. Spălați merele, le curățati de coaja si sâmburi si le tăiați in 8.
3. Puneti la fiert sorizul astfel 1 cana soriz înmuiat la 2 căni si jumătate de apa. Adăugați si 2 dintre cele 6 mere taiate pentru a da gust dulce. Aduceți la fierbere, dati focul mic si fierbeți in 20 min sau pana e gata. Folositi capac. Amestecați din cand in cand, are amidon si se lipește. Lăsați 5 min sa se odihneasca apoi adăugați migdalele mărunțite.
4. Coaceti in cuptor cele 4 mere. Eu le-am pus cu apa si scortisoara in tava de yena, aprox 20 min. Răciti-le si apoi le dati la blender.
5. Cand ambele amestecuri sunt reci, așezati in pahare un strat de soriz, un strat piure de mere coapte, frisca si un praf de scortisoara. Daca amestecul e cald se topește frisca.
Atenție! Stratul de soriz nu este dulce, noua ne place asa.
Puteti îndulci cu miere sau alt îndulcitor inainte de a așeza in pahar.

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.