Dulce

Tutu, minitarta vegana fara gluten potrivita pentru balerine si nu numai :-)

Contine: faina din fulgi de ovaz fara gluten, lapte vegetal ( canepa), banana, unt de cocos, faina de in, praf de copt, fructe ( afine, coacaze, rodie, mere- dupa plac), gelatina pentru prajituri ( agar agar, amidon cartof, faina arrowroot, tartrat de potasiu), miere/alt indulcitor.

Gelatina vegana  folosita este marca Biovegan, primita ( netradusa din germana, Tortenguss klar) insa din experienta mea, se potriveste foarte bine Gelatina pentru prajituri Biovegan de la Biocorner care are pectina in loc de tartrat de potasiu.

 

Sunt foarte gustoase si va recomand sa le lasati ( oricat ar fi de greu) cel putin 30 min- 1h in frigider inainte de servire. Am vazut ca astazi erau si mai gustoase dupa ce au stat o zi in frigider.

Tutu este numele pe care Stefan l-a ales pentru minitarte.

Sambata am mers la concursul de balet al Ileanei iar tartele sunt facute pentru a serba evenimentul. Stefan spune ca ele seama cu tuturile balerinelor si probabil ca asa este.

Pentru ca ne place laptele de canepa am ales sa-l folosim si l-am preparat astfel: 100 g seminte de canepa spalate rapid intr-o sita si apoi date la blender cu vanilie. L-am strecurat prin traistuta speciala de la El-Dor Plant. Tot de la El-Dor Plant este si faina de in.

Puteti folosi orice tip de lapte vegetal doriti sau compot de fructe daca vreti sa iasa gelatina transparenta. Eu nu am vrut asa.

Pentru cosulete am folosit reteta painicilor de ovaz  (pentru ca ies foarte bine) si am pus banana in loc de mango/portocala.

Puteti macina fulgii de ovaz, noi in folosim de obicei pe acestia, dati la blender.

Deasupra am ornat cu felii de mar ( stropit cu zeama de lamaie ) si cu fructe de padure pe care le-am scos din congelator cu 1 h inainte de a decora tartele cu ele.

 

Tutu, minitarta vegana fara gluten

Print Recipe
By Serves: 12 Prep Time: spre 2 h Cooking Time: 15- 18 min

Ingredients

  • Pentru cosuletele: 250 g faina din fulgi de ovaz fara gluten
  • 30 g faina de in
  • 5 g scortisoara Ceylon
  • 50 g unt de cocos
  • 150 g lapte de canepa cu vanilie
  • 90 g banana
  • 1/2 plic praf de copt ( 9 g)
  • Pentru umplutura: 100 g banana + 400 g lapte canepa + 50 g miere salcam+ 2 plicuri gelatina
  • Fructe: aprox 150 g fructe de padure + 1/3 mar

Instructions

1

Amestecati ingredientele pentru cosuletele. Formati cosuletele a.i sa poata tine fructele in ele.

2

Puneti la copt 15 - 18 minute la foc mediu.

3

Lasati cosuletele sa se raceasca.

4

Preparati amestecul pentru umplutura ( mixati: 100 g banana + 400 g lapte de canepa + 50 g miere)

5

Amestecati plicurile pentru gelatina in lichidul rece si puneti pe foc amestecand in continuu aproximativ 2 minute.

6

Amestecul se va ingrosa in acest timp.

7

Luati amestecul de pe foc si lasati-l la rece 10 minute ( sau conform instructiunilor de pe plic).

8

Asezati dupa plac fructele in cosuletele.

9

Adaugati gelatina atunci cand e in stare lichida, altfel se intareste.

10

Adaugati scortisoara de Ceylon.

11

Lasati la frigider ( daca puteti) , cateva ore.

 

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.