Uleiurile esentiale Vivasan

Spray cu uleiuri esentiale impotriva capuselor, tantarilor si puricilor

Editare iunie 2019: Amestecul de mai jos este protrivit si impotriva tantarilor si puricilor.

Eu am facut amestectul pt adulti cu 150 ml apa, 10 ml alcool, 20pic ( 5 citronella, 5 lavanda, 5 tea tree, 5 muscata) si acolo unde mi-au spus prietenii ca este roi de tantari le-am pus in spray mai multa citronela si am scazut din celelate, dupa cum am simtit. Pentu copii am pus in general 12- 15 pic la 150 ml apa.

Am rugat-o pe Dna. Dr. Angela Laur, Aromaterapeut la Vivasan sa ne ajute cu o reteta pentru spray impotriva capuselor. Sunt atatea discutii in ultimii ani legat de “atacul capuselor” incat simt nevoia sa ne protejam cand mergem la picnic sau alegem sa stam desculti pe iarba in parcul din oras sau in afara orasului.

Imi place sa umblu desculta pe iarba si sa ating copacii care ma atrag šŸ™‚ Cand sunt aproape de natura, simt ca ma conectez mai bine cu bunicii mei si cu oameni dragi care nu sunt atunci langa mine.

Despre beneficiile “impamantarii/earthing” gasiti multe surse pe internet. Va recomand un punct de plecare, preluat de pe site-ul ViataverdeviuĀ 

Cand esti conectat cu pamantul (fie ca mergi descult sau ai fost conectat electric pe punctul K1 al piciorului), exista un transfer de electroni liberi din pamant in corpul tau.Ā Acesti electroni liberi sunt, probabil, cei mai puternici antioxidanti cunoscuti de om.

In urma experimentelor facute, s-a demonstrat ca acesti antioxidanti sunt responsabili pentru cateva observatii clinice foarte interesanteĀ :
ā€¢ Schimbari benefice ale frecventei cardiace
ā€¢ Scaderea rezistentei pielii
ā€¢ Scaderea nivelului deĀ inflamatie”

Nu stiu daca are cineva nevoie de studii stiintifice ca sa si explice de ce se simte mai bine descult in iarba, eu nu prea am. Ma bucur si atat.

In weekend, dupa ce am potolit foamea copiilor la picninc in Gradina Japoneza si m-am intins si eu sa ma bucur privind florile de cires in soare si vant, am simtit ca-mi umbla ceva pe degetele de la picioare. Mi s-a risipit relaxarea, mai rapid decat venise pentru ca am vazut ceva ce seamana din poze cu o capusa.

Initial am zis sa strangem si sa plecam insa mi-am amintit sa folosesc un amestec pe care il port cu mine. Care nu era pentru capuse. Si pentru ca mi-as fi dorit sa nu ma intrerupa faptul ca am vazut o insecta extrem de mica, mi-am propus sa o rog pe Dna Dr. sa ne dea o reteta pentru toti cei care vrem sa ne protejam astfel.

Iata reteta primita, recomandarea fiind pentru uleiurile esentiale Vivasan.

Ingrediente:
– 10 ml acool
20 picaturi de ulei esential la 150- 200 ml apa pentru adulti
sau 10- 15 picaturi ulei esential la 200 ml apa pentru copii sub 3-4 ani
Se poate folosi un amestec din 2-3 uleiuri esentiale dintre cele de mai sus daca nu le aveti pe toate 4 insa trebuie sa pastrati numarul total de picaturi indicate!!
Se amesteca ingredientele si se adauga intr-un recipient cu pulverizator.
Folositi spray-ul inainte sa va descaltati :-), intindeti pe patura, etc.
Pana acum eu am folosit spray-ul Viva Plus ( despre care am scris aici si pe care l-am luat ca masura antiacarieni), dadeam cateva puf-uri pe patura de picnic.
Urmeaza sa prepar si eu spray-ul impotriva capuselor folosind uleiruile esentiale recomandate de Dna Dr. Angela Laur .
Dna. Dr. lucreaza de aproape 20 de ani cu uleiruile esentiale, cunoaste foarte bine proprietatile uleiurilor Vivasan si recomandarea este facuta pentru uleiurile Vivansan.
Am mentionat acest lucru pentru ca exista si compusi sinteti care nu au nimic de-a face cu energia unui ulei esential de calitate.
Daca doriti sa invatati cum puteti folosi uleiurile esentiale Vivansan zi de zi, va recomand sa urmariti pagina de Facebook Vivasan pentru a vedea evenimentele din weekend si cursurile si de asemenea sa cititi cartea Dnei Dr, Aromaterapia in viata de zi cu zi.Ā 
Dna. Dr ofera consultatii la sediul Vivasan si tot acolo gasiti si cartea.
In poza: uleiul de Tea Tree cu Manuka si Kanuka, Uleiul de Muscata si Uleiul de Lavanda.
In spate este recipentul gol de la spray-ul Viva Plus,Ā  in el voi pune amestecul.
Sa va fie de folos!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.