Ingrediente : făină de hrișcă (56%), amidon de tapioca, făină de mei, făină de psyllium husk, agent de afânare: carbonați de sodiu (bicarbonat de sodiu), făină de fibre de bambus, stabilizator de aciditate (acid citric), aromă (cristale de vanilie)
Fara lapte, fara oua, fara gluten, fara drojdie
Inainte de a va lasa reteta vreau sa spun ca acesta nu e un chec cu o textura diferita de a celui clasic. Este crescut
bine si felia e un pic gumata, nu se va faramita.
Citind acum din curiozitate o reteta pentru un chec clasic, ma bucur ca l-am facut pe acesta si nu pe cel clasic pt ca acela la 200 g faina are 200 g zahar si 5 oua. Cred ca e exagerat sa pui atata zahar in orice si mi-e mila de un pancreas care trebuie sa faca fata unei cantitati enorme de zahar.
Reglati voi dulcele dupa plac avand in minte ca un gram in minus de zahar e un bine pe care vi-l faceti!
Chec cu fructe de padure, fara gluten si fara oua
Print RecipeIngredients
- 100 g coacaze rosii congelate
- - 50 g afine congelate
- - 70 g miere de salcam
- - 200 g zeama portocala stoarsa pe loc ( am pus si pulpa)
- - 220 g apa calduta
- - un praf de sare
- - vanilie pudra
- - 400 g faina Szafi
Instructions
1. Puneti intr-un vas fructele de padure, mierea, sucul de portocale, apa calduta, putina sare si amestecati usor cu un tel.
2. Adaugati pudra de vanilie in faina Szafi si omogenizati.
3. Turnati faina in ploaie peste amestecul de mai sus, amestecand in continuu cu un tel. Atentie! Faina contine foarte multe fibre care isi maresc volumul in contact cu lichidele de aceea trebuie sa amestecati constant, altfel nu veti putea face un aluat potrivit.
4. Puneti aluatul in tava de copt, pe hartie.
5. Coaceti in cuptor preincalzit conform instrictiunilor, aprox 1h la 210 grade. In functie de dimensiunile checului, ajustati timpul de coacere.
6. Lasati sa se raceasca inainte de a felia. Aceasta a fost partea cea mai dificila, l-am lasat cateva ore pe un gratar de uscare si miroase atat de bine incat voiam sa-l incepem.
Va doresc pofta buna si multa inspiratie!
No Comments