Brutarie/ Dulce

Biscuiti (in forma de oua) din fulgi de ovaz fara gluten

Daca nici anul acesta nu puteti sa vopsiti oua de Paste pentru ca nu va lasa alergiile  va las o idee pentru a gati ceva impreuna cu cei mici, vor fi probabil la fel de bucurosi cum au fost ai mei cand i-am lasat sa decoreze biscuitii asa cum au vrut.

Am folosit reteta de biscuiti din faina de ovaz fara gluten de aici  si am facut urmatoarele modificari in reteta:

  • in loc de 170 g piure de mango am pus: 100 g mango si 80 g suc de aronia ( sucul de aronia  e minunat si se bea presat la rece; incalzit isi pierde proprietatile si e bine sa beneficiati de el nepreluacrat insa nu aveam altceva rosu in bucatarie)
  • daca nu aveti nici de data aceasta faina de in ( este in din care a fost scos uleiul prin presare la rece, puteti folosi tarate de psylium, 15 g cred ajung insa e mai fi mai dificil sa intindeti compozitia)
  • am inlocuit si unt de cocos cu ulei de gatit ( pentru ca am vrut sa fie cu minin de alergeni)
  • am taiat din hartie de copt o forma de ou si am pus-o deasupra aluatului cand l-am taiat.
  • pentru a imbina formele, trebuie sa decupati un spatiu in partea de jos pe prima forma si in partea de sus pe a doua forma, ca in poza

Am vrut sa va las doar ideea, puteti face niste forme minunate folosind diverse modele in aluat, seminte sau bomboane vegane de la Biovegan.

Biscuitii din faina de ovaz ies foarte buni si din ce am pe blog, cu siguranta se potrivesc cel mai bine pentru formele de azi.

Pastrati celelate proportii si timpul de coacere din reteta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Va doresc Sarbatori Fericite si multa inspiratie!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.