Painicile contin: faina din fulgi de ovaz fara gluten, praf de copt, faina de in, portocala/mango, ulei de cocos, optional scortisoara, sare.
Am creat aceasta reteta cu ingrediente de la Republica Bio pentru ca dupa ce am gustat prima oara painicile Nairn’s si am pus poze cu ele, o parte dintre oameni si-au exprimat ingrijorarea cu privire la uleiul de palmier din ele, altii au spus ca nu le tolereaza si a treia parte ca nu le gasesc la ei in oras. Eu am facut parte din categoria a 4-a, cei care le consuma cu placere si mai ales cu moderatie.
Am experimentat doua retete in care am schimbat doar 2 ingrediente insa gustul si textura sunt foarte diferite, vedeti care va place.
Ce este diferit fata de ingredientele standard de la Nairn’s ?
- am ales fulgi de ovaz fara gluten ecologici ( Nairn’s nu sunt eco), fara metale grele, pesticide si neiradiati
- am inlocuit untul de palmier cu ulei de cocos ( atentie, suporta 180 C, nu-l folositi la temp mai mare)
- am indulcit cu fructe ( Nairn’s foloseste si zahar invertit sau miere)
- am folosit sare celtica (pentru ca am vrut sa experimentez si altceva in afara de sarea de Himalaya colorata artificial uneori)
Copiilor le-au placut mai mult cele cu mango, sunt mai crocante iar mie ambele.
Va las cu drag retetele pe care le puteti personaliza dupa preferintele voastre, foarte usor.
Painici din ovaz integral fara gluten, cu mango
Painici din ovaz integral fara gluten, cu mango
Print RecipeIngredients
- 250 faina din fulgi de ovaz fara gluten
- 30 g faina de in
- 1/2 plic praf de copt ( aprox 9 g)
- putina sare
- 50 g ulei de cocos
- 170 g piure de mango ( 1/2 mango mare, foarte bine copt)
Instructions
Puneti in robot fulgii de ovaz si mixati pentru a obtine faina ( nu trebuie sa fie foarte fina)
Spalati si curatati mango. Puneti in robot si mixati pentru a obtine 170 g piure
Adaugati intr-un bol mare: faina de ovaz, faina de in, praful de copt, sarea. Amestecati bine ingredientele.
Peste ingredientele uscate adaugati uleiul de cocos ( lichid) si piureul de mango.
Amestecati bine toate ingredientele si lasati-le 15 minute.
Intindeti aluatul ( intre 2 foi de copt, cu podul palmei sau altfel).
Taiati folosind forme sau gura unei cani.
Asezati pe hartie de copt in tava si puneti la copt dupa ce ati incalzit cuptorul.
Coaceti la foc mic intre 13- 15 min.
Notes
Partea cea mai importanta este intinderea uniforma a aluatului pentru ca painicile sa se coaca in acelasi moment!!!
Pentru painicile din ovaz integral fara gluten, cu portocala si scortisoara, urmati procedeul de mai sus inlocuind cele 170 g mango cu 150 g zeama de portocala si scortisoara (optional) dupa gust.
Mai jos sunt biscuitii cu mango, cei cu portocala si painicile cumparate ( cea din mana mea)
Produse folosite:
- fulgi de ovaz fara gluten, Republica Bio
- ulei de cocos Republica Bio
- scortisoara Ceylon Repubica Bio
- sare celtica
- praf de copt Biovegan
- faina de in de la El-Dor Plant
Folosim mai multe produse marca Republica Bio pentru ca le consider sanatoase, avand urmatoarele specificatii ( cele pe care le am eu):
“• Produsul respecta standardele riguroase de Agricultura Ecologica ale Uniunii Europene si nu a fost iradiat.
• Testat fizico-chimic impotriva pesticidelor, metalelor grele si substantelor contaminante”
Sper sa va placa reteta, asa cu ne plac si noua painicile.
Mie mi se par atat de reusite ( cu putine ingrediente, vegane si cu putini alergeni) inca daca voi scrie candva o carte care sa includa si retete, o sa fie pe lista.
Aici am facut din aluatul de mai sus ( cu modificarile mentionate in articol) , biscuiti rosii in forma de oua.
Va doresc multa inspiratie!
No Comments