Mi-am propus sa folosesc faina de cartofi dulci in cateva retete simple pentru ca ne place, este usor de folosit si prea putin cunoscuta la noi in tara.
De data aceasta am pregatit o prajitura care are un blat simplu ( fara foc) si deasupra jeleu de fructe ( am avut visine congelate si Agar agar)
Pentru aroma, pe langa cea placuta a cartofilor dulci, am adaugat scortisoara dar si miere de salcam cu o picatura de ulei esential de portocala.
Daca totusi nu aveti faina de cartofi dulci, puteti indulci blatul cu banana pasata/ sirop de curmale/ miere sau sirop de agave ( eu l-am incercat pe acesta) sau orice indulcitor preferati
Iata reteta:
Prajitura vegana cu blat fara gluten si jeleu de fructe de Agar Agar
Print RecipeIngredients
- 300 g fulgi de ovaz fara gluten
- 100 g faina de cartofi dulci
- 10-15 g scortisoara ( dupa gust)
- 100 g de prune fara zahar ( optional alt indulcitor)
- 370 g piure de fructe ( 320 g mere + 50 g mure )
- 100 g apa
- 40 g unt de cocos ( optional)
- frunze de menta
- Pt topping: 470 g visine, 45 g miere se salcam cu ulei esential de portocale, 2 lingurite de Agar agar
Instructions
Faceti piureul de fructe
Adaugati in piure: fulgii de ovaz, faina de cartofi dulci, scortisoara, apa, gemul de prune si la final untul de cocos.
Daca preferati o prajitura mai dulce puteti adauuga aici miere /sirop de curmale, alt indulcitor.
Amestecati bine ingredientele si presati-le in forma dorita pe hartie de copt ( eu am folosit o tava de tort cu baza detasabila.
Lasati la frigider 2-3 ore sa se inmoaie fulgii si sa se amestece bine aromele.
Pregatiti jeleul de Agar Agar conform instructiunilor de pe eticheta( eu am folosit 2 lingurite pudra Agar Agar la 470 g piure visine)
Adaugati jeleul peste blat si frunzele de menta.
Lasati la frigider sa se intareasca.
Produse folosite:
- faina de cartofi dulci
- fulgi de ovaz
- ulei esential de portocala
- scortisoara Ceylon Republica Bio
- ulei de cocos Republica Bio
- Agar Agar Rapunzel
Reteta anterioara este aici.
Jeleurile cu Agar Agar sunt preferate de copiii nostri si veti aici o reteta.
Pofta buna si multa inspiratie!
No Comments