Lapte de migdale, crema de migdale, unt de migdale + cocos, migdale ca gustare, branzica de migdale, iaurt de migdale, paine din faina de migdale ( fara alte cereale), fulgi de migdale in deserturi, batoane proteice cu migdale sunt cateva dintre bunatatile care pot fi obtinute pornind de la migdale.
Intr-o dieta fara lapte animal, orice nuca sau sambure nou sunt o bucurie pentru ca ajuta la diversificarea meniului si aduc nutrientii de care avem nevoie.
Nu voi intra in detalii legate de beneficiile migdalele, mentionez doar ca au un continut de grasimi mononesaturate benefice, ca au vitamina E care ajuta pielea si ca studiile arata ca au impact pozitiv in bolile cardiovasculare (va recomand articolul de pe www.viataverdeviu.ro ).
Cum am testat migdalele?
- sub forma de lapte de migdale ( preparat termic), in cantitate mica la inceput pentru a observa reactiile.
Ce produse din migdale am incercat pana acum?
- Le-am oferit copiilor crema de migdale ( 100% migdale bio Rapunzel, Republica Bio) pe paini/turtite de casa/crackers – fara gluten, facute in casa. Uneori cu sirop de curmale/miere
- Crema de migdale oferita si pe rondele de mar proaspat
- Laptele de migdale cumparat ( Isola sau Allos) sau facut in casa si oferit la masa de dimineata , cu fulgi si seminte de chia sau ca parte a gustarii. Am scris aici ce lapte de migdale cumparat dar si cum poate fi preparat acasa
- am folosit laptele de migdale si pentru a adauga in supa crema de legume
Ce puteti face cu migdalele?
Cel mai simplu este sa le consumati ca gustare, crude sau sa faceti lapte vegetal. Daca doriti mai multe retete, va puteti inspira:
- branzica de migdale
- iaurt de migdale
- Paine de migdale ( probabil cu mai putine oua)
- batoane proteice din migdale ( dupa varianta de aici in care adaugam faina de migdale)
- biscuiti cu migdale, fara gluten
- tort fara glute, cu migdale
Cum este cel mai sanatos sa consumati migdalele?
- ar fi ideal sa gasiti migdale care nu sunt supuse regulilor din California ( acum cativa ani s-a luat decizia de a fi iradiate, pasteurizate, a.i sa fie distruse microorganismele iar acest lucru diminueaza calitatea migdalelor supuse acestor procedee. Aveti aici detalii.)
- daca le pregatiti acasa, este necesar sa le inmuiati o noapte in primul rand pentru a usura digestia
- daca alegeti produse de-a gata, cumparati ceva care nu are aditivi sau zahar adaugat
Eu sunt foarte multumita de crema de migdale Rapunzel, Republica Bio si Ileana si Stefan o adora.
In prezent le ofer copiilor crema de migdale si lapte de migdale iar pe masura ce voi avea noi retete, revin cu ele, urmeaza batonul proteic cu migdale.
In poze
- lapte de migdale Isola cu seminte de chia, fulgi de ovaz fara gluten si sirop de curmale
- crema de migdale Rapunzel pe lipii fara gluten facute in casa, cu sau fara sirop curmale
- lapte de migdale Isola in supa crema legume
Va doresc pofta buna si multa inspiratie!
No Comments