Dulce

Jeleuri de visine si pere cu Agar Agar ( vegane)

Reteta pentru jeleurile cu fructe si agar agar este simpla ( fructe, agar agar, optional indulcitor) iar copiii nostri sunt incantati sa le pregatim impreuna si sa le manance.

Am ales forme care le plac si am folosit fructe sanatoase, de la tara.

  • Agar agarul este o alga folosita in bucataria vegana pentru ca are rolul de a gelifia compozitia.

Pentru jeleuri este nevoie sa faceti un piure de fructe in care veti adauga Agar Agar si apoi sa fierbeti cateva minute amestectul. Le veti lasa putin la racit inainte de a le aseza in forme si apoi le lasati cateva ore la frigidier.

Jeleuri de visine si pere cu agar agar ( vegane)

Print Recipe
By Prep Time: 3 h Cooking Time: 5

Ingredients

  • 250 g piure de visine ( visine decongelate )
  • 150 g piure de pere ( pere fara coaja)
  • 1 lingura sirop de curmale
  • 2 lingurite pudra de Agar Agar

Instructions

1

Decongelati fructele ( daca sunt congelate) si le faceti piure.

2

Adaugati dupa gust indulcitorul.

3

Separat intr-o ceasca adaugati pudra de Agar Agar peste cateva linguri de piure rece si omogenizati, altfel se lipeste la foc.

4

Asezati pe foc piureul de fructe in care adaugati si continutul amestecat cu Agar Agar si amestecati in continuu cu un tel.

5

Fierbeti 5 minute ( amestecand in continuu) sau cf instructiunilor.

6

Lasati cateva minute sa se raceasca ( nu mi place sa torn ceva foarte fierbinte in forme)

7

Asezati compozitia in formele de silicon alese, atunci cand este calduta, altfel nu veti putea transfera.

8

Lasati 2 -3 h la frigider sa se intareasca

9

Scoateti din forme si serviti.

10

Pastrati in frigider cateva zile.

Puteti folosi fructele preferate de copiii vostri iar daca aceasta sunt suficient de dulci, nu este nevoie sa adaugati alt indulcitor. De exemplu cand le facem din piure de mango bine copt, nu adaugam dulce.

Am facut Jeleurile cu visine congelate in sezonul lor, culese de la tara si congelate bob langa bob si am ales sa pregatesc Jeleuri cu visine si pere pentru ca mi s-au parut foarte potrivita combinatia.

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca doriti sa fie mai elastice cred ca puteti adauga pudra de tapioca sau alta faina in ele ca sa aiba o textura mai elastica. Mie mi se par perfecte asa. Daca copiilor le plac fructele, e mare probabilitatea sa le placa si jeleurile care au o culoare superba si forme la fel.

Pentru dulce am adaugat 1 lingura de sirop de curmale insa voi puteti adauga mai mult sau mai putin indulcitor in functie de preferinta copiilor.

In anii trecuti am folosit Agar Agar sub forma de fulgi si mi s-a parut ca de fiecare data era necesar sa adaug o cantitate de agar mai mare fata de cea specificata pe ambalaj pentru a reusi sa facem jeleurile atat de ferme precum ne doream.

Acum am folosit Agar Rapunzel sub forma de pudra , de la Republica Bio si mi s-a parut ca are o putere de a forma jeleul mai buna fata de fulgi. Poate e doar o parere, eu asa am simtit. Am pus o cantitate mai mare fata de cea recomandata pe eticheta pentru a fi sigura ca ies jeleurile perfect. Poate voi urmariti totusi indicatiile producatorului :-).

Produse folosite:

Agar Agar Rapunzel Republica Bio

Sirop de curmale Biona Republica Bio

Am ales sa adaug sirop de curmale pentru ca ne place foarte mult gustul, are indice glicemic scazut si pentru ca mi-a placut cum a iesit Ciocolata vegana cu el, fara alt indulcitor.

Am folosit aceleasi forme din silicon folosite si pentru Ciocolata vegana.

Pofta buna si multa inspiratie!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.