Prajitura este gatita fara foc si contine: fulgi de ovaz fara gluten, faina de cartofi dulci, carob, scortisoara, pere.
Am descoperit faina de cartofi dulci acum cateva luni si dupa ce am facut biscuiti la cuptor din piure de mere, faina de cartofi dulci si scortisoara, am vazut ca este dulce si poate fi folosita fara a fi nevoie sa adaugam indulcitor daca avem fructe dulci in compozitie.
In urmatoarea perioada voi crea cateva retete cu faina de cartofi dulci, unele fara foc cum ar fi rulada de ” biscuiti”.
Va las reteta pentru prajitura.
Prajitura vegana ( fulgi de ovaz, faina de cartofi dulci, fructe, scortisoara) - fara foc
Print RecipeIngredients
- 200 g piure de pere coapte ( fara coaja)
- 150 fulgi de ovaz fara gluten
- 20 g faina de cartofi dulci
- 10 g carob/cacao
- 5 g scortisoara de Ceylon
- Pentru decor: miere cu ulei esential de portocala/gem de fructe de padure/gem de prune
Instructions
Curatati perele si le mixati.
Adaugati intr-un recipient in care se afla piureul de pere: fulgii de ovaz, scortisoara de Ceylon, faina de cartofi dulci, carobul si omogenizati
Presati intr-un recipient patrat, pe hartie de copt continutul de mai sus.
Folositi o hartie de copt aseazata deasupra si presati astfel incat prajitura sa aiba aceeasi inaltime peste tot.
Lasati la frigider 2-3 h sa se hidrateze fulgii.
Scoateti din recipient folsindu-va de marginile hartiei de copt.
Taiati prajitura si asezati pe farfuriile in care o serviti.
Asezati dupa preferinta miere cu ulei esential de portocala sau gemul dorit.
Notes
Pentru mierea cu ulei esential folosim 1 pic de ulei esential la 100 g miere. Da un gust foarte placut. In functie de preferinte, puteti adauga miere /sirop de curmale in prajitura Atentie! Faina de cartifi dulci se pastreaza in frigider dupa deschidere si se strecoara prin sita inainte de folosire! Noi am adaugat deaspura fie miere cu ulei esential de portocala ( pt copii), dulceata de fructe de padure ( Cristi), gem de prune (pt mine).
Produse folosite:
- fulgi de ovaz fara gluten
- faina de cartofi dulci
- ulei esential de portocala
- dulceata de fructe de padure
- scortisoara de Ceylon
Daca doriti sa aiba mai multe calorii puteti adauga in compozitie: unt de cocos sau de arahide/migdale/ alte seminte dar si un indulcitor cum ar fi mierea /siropul de de curmale.
Pofta buna!
No Comments