Pentru biscuitii cu fulgi de cocos si banane am folosit pulpa de cocos ramasa dupa prepararea laptelui vegetal. In functie de robotul folosit pentru lapte si cat de bine strecurati laptele, e posibil sa fie nevoie sa ajutati cantitatea de lichid/faina pentru a obtine aceeasi consistenta. Aluatul poate fi framantat in mana, am lasat poza cu biscuitii inainte de coacere.
Daca doriti sa fie uscati, formati mai multi biscuiti, mai subtiri.
Ingrediente pentru aprox 18 biscuiti
– 230 g pulpa de cocos strecurata
– 1 banana pasata ( 100 g)
– 100 g faina amarant
– 30 g seminte de in
– bicarbonat
– 2 linguri ulei
– 1 lingura otet mere/lamaie/portocala
– vanilie ( pudra)
– un praf de sare
Reteta:
1. Amestecati ingredientele uscate: faina de amarant, semintele de in, vanilie, bicarbonat, sare.
2. Amestecati ingredientele umede: pulpa de cocos, banana pasata, otet, ulei
3. Aduceti impreuna ingredientele umede si cele uscate si adaugati faina daca simtiti ca e necesar pentru a putea framanta.
4. Coaceti biscuitii aproximativ 25- 27 minute. Se vor rumeni la foc.
5. Serviti-i cand sunt reci.
Daca copiii vostri nu mesteca foarte bine semintele de in, este o idee mai buna sa le folositi macinate ( pe loc).
Pentru a va informa despre beneficiile semintelor de in, va recomand articolul de aici.
No Comments