Uncategorized

Paste fara gluten si fara ou (cu teff si mei brun)

Am rămas fara paste de mei. Foarte bine, ale noastre sunt oricum mai gustoase. Cand esti pe fuga e preferabil sa cumperi pentru ca dureaza doar 3 min sa le pregatesti. Cand insa depinzi de Germania, n-ai ce face, prepari in casa totul. Sper sa va ajut cu aceste retete sa diversificați meniul copiilor, tuturor ne plac pastele si lor in primul rând.

Am mai facut paste din hrisca, aveti reteta pe site

Si cele de astăzi respecta dieta fetei si ma bucur mult ca i-au placut. A mancat la pranz stropite cu ulei de in si cărnița de vita.

Trebuie sa lucrați cu grija cu faima de mei, e sfaramicioasa si se poate rupe aluatul la întins.
Puteti renunța la guar, am folosit sa vad daca il tolereaza Ileana. Pastele de hrisca sunt facute fara guar si au iesit bune insa am vazut in anumite retete acest guar. Deci e ok fara, il scoateti din reteta daca nu aveti.
Încercați sa întindeti aluatul cat puteti de subtire, in restul totul o sa fie usor!

Eu am folosit același aluat si pt cornulețele si biscuiti uscați pentru ca atunci cand întindeam aluatul pentru paste a vrut Ileana si biscuiti asa ca am pus o parte cu gem la cuptor 15 min.

Pentru pastele facute in casa e nevoie de amidon adaugat. Puteti folosi aceeasi cantitate din tapioca, amidon de cartof, amidon de porumb sau de orez, gasiti la magazinele specializate.
Am citit o rețeta pentru paste unde era recomandat ca agent de legare foarte bun cel din târâte de psylium, încercați cu el. Scria ca e msi bun ca acela din in sau chia. Noi avem in in meniu astăzi.

Ingrediente 2-3 portii
-110 g faina teff
– 50 g faina mei brun
– 5 g faina guar
– 40 g amidon porumb
– 10 g seminte in macinate dizolvate in 55 ml apa
– 10 ml ulei măsline
– 70 ml apa
-2 g sare

Reteta

1. Puneti inul in apa cateva minute.
2. Omogenizați toate Ingredientele umede: inul, uleiul, apa.
3. Omogenizați toate Ingredientele uscate: faina, sare, amidon, guar.
4. Turnați ingredientele umede peste cele uscate si frământați. Adaugati faina de teff daca e necesar pentru a putea modela aluatul, astfel incat sa nu se lipească de maini.
5. Pudrati cu faina de teff un tocător, întindeti aluatul foarte subtire si tăiați pastele cu forma de cuțit de pizza.
6. Pudrati-le cu putina faina de teff si lăsați-le sa se odihneasca 5-10 min.
7. Puneti apa la fiert cu sare. Cand fierbe, dati focul mic, adaugati pastele si așteptați sa fiarbă, se ridica la suprafața cand fierb. Lăsați-le aprox 5 min la foc mic.
8. Luati pastele cu o sita si le așezati pe farfurie. Serviți-le imediat, altfel, ca orice paste prind un aspect de guma, de cauciuc. Sunt foarte gustoase, pot fi servite cu ulei si ierburi.


Si cornulețele din aluatul de paste, foarte tari, asa ii plac. Pt pufoșenie trebuie adaugata mai multa grăsime vegetală si bicarbonat, voi face o reteta separat.


Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.