Prajitura din porumb cu piure de coacaze si chipsuri de tigernuts
Categorie: Desert/Gustare
Nivel: Incepatori
Alergeni:
– fara lapte
– fara oua
– fara gluten
Ingrediente pentru 4 portii:
– 100-150 g malai
– 250 g coacaze ( sau alte fructe afine, zmeura, mure, capsuni)
– 1 lingura miere rapita ( se poate folosi orice o dulcitor)
– 1 lingura chipsuri tiger nuts sau alte elemente decor: fulgi cocos, porumb, migdale
Reteta:
Preparam o mamaliga tare in modul clasic folosind 100-150 grame malai, depinde cat de mari vrem sa fie prajiturile. Cand e gata, o turnam si o lasam sa se raceasca in 4 recipiente sau intr- o tavita cu margini patrate, inalta, de unde o vom taia in 4 cand se raceste. Cand se raceste, rasturnam recipientele si ea se va desprinde usor.
Punem la fiert in apa putina, 250 g de coacaze.
Am folosit 250 g coacaze congelate. Este important ca apa sa nu depaseasa nivelul fructelor la fiert pentru ca piureul sa iasa foarte gustos.
Le fierbem 2-3 minute apoi le lasam in recipient 1h, devin mai gustoase. Le dam la blender cand se racesc si pastram si cateva fierte pentru decor. Piureul trebuie sa iasa foarte gros. Putem scurge o parte din compot inainte de a da la blender.
Adaugam in piure 1 lingura de miere si omogenizam continutul.
Asezam pe farfurioare portiile de mamaliga, turnam pe fiecare cateva lingurite de piure si il lasam sa curga pana acopera frumos prajitura. Adaugam fulgii de tigernuts
Fructele de padure sunt acrisoare si dau un gust placut. Puteti folosi si alte fructe sau gemuri tinand insa cont ca piureul lor sa fie gros pentru a nu aluneca de pe compozitie.
Puteti indulci si mamaliga, noi nu am considerat necesar.
Pofta buna!
No Comments