Astăzi am facut prima data bomboane de ciocolata. Stiam ca pasta din avocado, carob, miere are un gust foarte bun insa nu incercasem sa adaug unt de cocos ( întărește amestecul pentru ca se solifidica la rece). Am crezut ca ca se va simți untul de cocos care lui Ileana nu i-a placut in ultimele luni. Sunt suprinsa ca nu am simtit astăzi gustul de cocos, sper ca nu e din cauza ac sunt răcita. Pentru a face bomboane punem in forme de Silicon la congelator amestecul. Gasiti forme la magazinele specializate, noi am luat de pe net si am si primit cateva, nu stiu de la ce magazine. Pot fi forme clasice de bomboane rotunde sau pătrate sau cum avem noi cu ursuleții, fluturi, pesti. Cred ca este mai usor sa lucrați cu cele clasice la inceput.
Bomboanele se fac foarte simplu, se adauga toate Ingredientele, se mixează, se aseaza in forme si se lasa 1 h la congelator.
Cred ca daca as dubla cantitatea de unt de cocos ar sta mai mult timp tari la temperatura camerei. Eu am terminat azi borcanul de cocos, mâncam destul de putin tinand cont ca il aveam de 3 luni.
Cele de astăzi trebuie servite in max 10-15 minute dupa ce le scoatem din congelator.
Puteti face diverse modificări la reteta, e totul foarte simplu si personalizați cum va place.
Noi am folosit carob, este o leguminoasa, atenție daca au copiii alergie la leguminoase.
Are un gust dulce si o aroma plăcuta. Puteti folosi cacao daca vreti.
Daca vreti sa înlocuiți mierea, puteti adauga curmale hidratate sau pudra de ștevie, chiar banana dar atunci măriți cantitatea de unt de cocos.
Semințele de chia sunt optionale.
Ingrediente 20-25 de bomboane:
– 200 g avocado bine copt
– 30 g carob
– 40 g unt de cocos
– 30 g miere de rapita
– 5 g chia
– sare
– un praf de cardmon
– un praf de cuișoare
Pentru topping
– 1 lingurița pudra carob
Reteta
1. Încălziți untul de cocos plasând vasul intr-un recipient cu apa fierbinte.
2. Adaugati toate Ingredientele in vasul blenderului si omogenizați.
3. Turnați in formele de bomboane pe care le-ati tinut in congelator cateva minute.
4. Lăsați o ora la congelator si scoateti cu 5 -10 minute inainte de servire.
5. Pudrati cu carob inainte de servire.
Pofta buna!
No Comments