Uneori nu stiu cum sa denumesc manacarea gătită, daca e importanta aroma care se simte sau sunt importante alimentele care au cea mai mare pondere. Acum m-am uitat pe net sa vad daca ce am gatit e pilaf sau risotto. Ambele sunt cu orez asa ca mai degrabă e Milaf ( mei pilaf).
Sper sa le placa milaful de astăzi :-), asa cum ne-a placut si noua.
E prima oară cand il gătim si a iesit minunat. Gustul imi amintește de mancarea făcută de bunica mea.
Mi-as fi dorit sa adaug busuioc verde la servire insa nu am acum, puteti sa faceti voi asta.
Cum am ajuns la mancarea aceasta? Iata, sunt alimentele permise azi in dieta lui Ileana si am vrut sa le combin altfel decat de obicei pentru a-i oferi ceva nou. Partea buna este ca toate Ingredientele folosite azi ii plac, nu cum am pățit ieri nu conopida, nu peste, etc.
Initial am vrut sa fie o mancare de legume insa la final am vazut carnea de vita fiarta si am adaugat- o in mancare. Asta i-a îmbunățit mult gustul. Daca nu aveti carne, merge sa adăugați un pumn de nuci/alune măcinate. Aveam carne fiarta de acum 5 zile ( si congelată dupa fierbere) cand am folosit-o pentru ciorba de loboda
Ingrediente aprox 4 portii
– 3 cepe rosii ( albe pentru cine are intoleranta histamina)
– 1 cana mei fiert ( de la DM, are urme nuci, alune dar e BIO)
– 8-10 măsline ( am folosit Gaea,conservate la borcan de la Mega)
– 8 castraveciori mici murati in apa cu sare ( asta toamna, Cristi e șeful)
– 1 bucățică dovleac copt, aprox 80-100 g
– Opțional carne fiarta in apa, aprox 100-150 g, depinde de gusturi. O puteti înlocui cu nuci mărunțite, jumătate de cana.
– busuioc uscat
Reteta:
1. Am fiert meiul in apa, dupa ce l-am lăsat de seara pana dimineata in apa si l-am spalat bine de 8-10 ori. Putea fi fiert direct in mancare insa eu am avut o cantitate mai mare fiert deja, o parte il folosesc pentru Crakersi si poate pentru o prăjitura cu gem de prune.
2. Am feliat mărunt ceapa ( sa n-o simtă Stefan), castraveții murati si maslinele ( dupa ce am scos sâmburii. Bănuiesc ca exista si aparat de scos sâmburii la măsline, la fel ca pentru prune.
3. Am copt dovleacul. Imi place gustul acesta. Puteti pune si crud sau fiert, cum vreti.
4. Puneti la fiert putina apa intr-un vas si cand fierbe adăugați ceapa tocata. Lăsați cateva minute sa se pătrundă, am lăsat 7-8 min, apoi adăugați celelalte ingrediente sa se pătrundă aromele. Am pus in ordine castraveții, maslinele, dovleacul, carnea mărunțită si zeama in care a fiert. Amestecați sa nu se prindă de vas.
5. Adăugați apa încălzită daca simțiți ca e necesar, trebuie sa iasă o mancare ca un pilaf, fara zeama in ea pentru ca urmează partea a doua …
Ori serviți asa mancarea, ori o dați la cuptor intr-o forma de tarta. Eu am lăsat-o 25-30 min si inca 30 min in cuptor fara foc, sa se închege ca sa poată fi tăiată ca pizza.
Partea a doua e pentru Stefan, as vrea sa vad daca i-ar plăcea asa. Lui Ileana o sa-i dau la una din mese varianta de Milaf 🙂 iar la cealaltă varianta gătită la cuptor.
Simt ca ar merge cu o salata verde /varza sau muraturi daca nu e deja prea sarata pentru voi.
Sper sa va placa! Sa ne trăiască pilafgii 🙂
No Comments