Uncategorized

Biscuiti crocanți din amarant si quinoa

Astăzi am facut biscuti simpli, tari pentru ca Ileana ii prefera asa acum.

Am folosit faina de amarant si quinoa, cea de amarant e sfaramicioasa, trebuie sa o combinați cu orice alt tip de faina fara gluten.

Am folosit o forma de inox de taiat biscuitii, Ileana a ales sa umplem tava cu arici.
Cred ca merg perfect aricii având in vedere ca in aluat este si mac si se vad bobițe negre pe ici colo ca țepi de arici.
Puteti renunța la mac daca nu aveti, folositi alte seminte care sa contribuie la textura crocanta.


Ingrediente tava cuptor

-180 g faina amarant
– 10 g târâte psylium dizolvate in 85 ml apa
– 10 g faina de mac
– 5 g seminte de mac
– 50 g faina quinoa
– 150 g quinoa alba fiarta ( cântărită fiarta)
– 20 ml ulei măsline
– 2 g sare
– 2 g Maghiran
– 5 g praf de copt fara gluten

Reteta:
1. Puneti tărâțele psylium in apa cateva minute apoi amestecați-le cu uleiul si quinoa fiarta.
2. Intru-un vas amestecați toate Ingredientele uscate: faina, mac, sare, ierburi, praf de copt.
3. Turnați amestecul umed peste cel uscat. Omogenizați bine.
4. Întindeti aluatul in strat subtire pe foaia de copt, 3-4 mm folosind inca o foaie de copt pusa deasupra aluatului si presați cu podul palmei. Tăiați in formele dorite.
5. Puneti la copt in tava, pe hârtie de copt, in cuptorul preîncălzit.
6. Lăsați 12-15 la copt apoi Închideți focul. Verificați pe parcurs, dupa 10 min sa nu se ardă.
Biscuitii trebuie întinși in strat uniform, altfel partea mai subtire se coace mai repede si se pot arde.

Ii puteti păstra in casa in hârtie de copt cateva zile, noi am incercat 6 zile, sunt inca buni
Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.