Uncategorized

Budinca din hrisca, fulgi cocos si afine

De cate ori suntem in deplasare, punctul central al casei e bucataria pentru… mancarea lui Ileana. Ma uit in frigider si congelator daca e cazul si ma organizez cu toate vasele, fainurile si celelalte multe necesare.

Acum 2 zile, in vizita la rude am deschis congelatorul am dat peste cateva cutii cu afine congelate :-). Claudia mi-a spus ca pot folosi din ele cu placere si ce-i drept a fost cea mai mare placere pentru ca o budinca mai buna ca aceasta n-am facut pana acum.

Am folosit afinele congelate si noi am mancat-o pe loc. Ileana mâncase altceva si i-am păstrat-o in frigider. Cand am luat-o din frigider dupa cateva ore era si mai buna. Trebuie neaparat sa o încercați, gasiti fructe congelate in magazin.

Ingrediente 4 portii:

-200 hrisca prăjită
-250 g afine congelate
– 4 lingurițe unt vegetal (cocos, Vitagen)
– 4 -6 linguri mari fulgi cocos
– 4 -6 lingurițe miere
– 1 ml vanilie

Reteta:
1. Înmuiați hrisca in apa cu lămâie cu o seara inainte.
2. Spălați bine hrisca si o fierbeți cu fulgii de cocos in apa.
3. Dati amestecul la blender, adaugati untul vegetal si mierea.
4. Împărțiți amestecul in 2. Veți așeza in pahare prima jumătate si dati la robot cealaltă jumătate in care ati adaugat fructele înghețate si vanilia.
5. Adaugati al doilea strat apoi decorați cu fructe congelate.

Puteti adauga mai mult dulce, faceti cum va place!
Puteti consuma imediat dupa preparare sau păstrati la frigider si consumați in cursul zilei.
Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.