Copiii au mancat ieri ficatul de iepure si azi mi-am facut curaj sa incerc si cu cel de vita. Are o aroma diferita si este mai tare, aud ca multi copii il refuza. Trebuie sa incercam multe combinatii cu legume si ierburi pana găsim ceva ce le place.
Reteta este deosebit de simpla, ramane sa potriviți dupa gust Ingredientele. Am folosit un dovlecel portocaliu, are gust de dovleac, de aceea am scris dovleac in reteta. Sunt oricum aceeasi familie, curcubitacee, alături de pepene si castraveți.
Pentru ca pilaful de mei cu ceapa, castraveți murati si măsline e in topul preferințelor in casa, am folosit si aici zeama de muraturi pentru a oferi un gust diferit si pentru ca e sanatate curata conținând probiotice.
Ingrediente:
– ficat de vita fiert
– ceapa rosie
– dovleac
– ulei măsline
– zeama castraveti murati in sare
– oregano
Am măsurat la final cantitățile pentru ca din aceleași legume facem 2-3 feluri de mancare pentru ziua aceasta. Pate- ul avea 180 grame, estimez astfel: 100 g ficat, 20 g ceapa, 30 g dovleac, restul fiind 1 lingura ulei, 2 linguri zeama muraturi. Combinați cum va place. Eu am vrut sa conțină o cantitate mai mare de ficat pentru a suplini lipsa de B12. Surplusul se depozitează si folosește corpul cand are nevoie …
Reteta
1. Spălați bine ficatul si il fierbeți in apa. L-am tinut in oțet 30 min inainte sa il spăl si fierb.
2. Curățati si tocati ceapa, apoi o puneti la fiert 5 minute in apa, sa se înmoaie.
3. Fierbeți la abur dovleacul ( aprox 20 min) sau in apa in care fierbe ceapa.
4. Mixați impreuna ficatul, ceapa, dovleacul cu putina zeama de muraturi si adaugati apoi uleiul de măsline si oregano.
Atenție! Nu fierbeți muraturile daca vreti sa păstrati probioticele, le distrugeți la fierbere. Puteti face mâncăruri cu muraturi pe aragaz insa adaugati la sfarsit si muraturi direct din borcan pentru probiotice. Eu am adaugat zeama muraturi in pateu cand Ingredientele se răciseră.
Gasiti in site reteta pentru Crakersii de mei folositi ca suport pentru pate .
Lui Ileana i-au placut azi, cu pate, cu gem de prune, înmuiați in ciorba sau in compot de prune.
Pofta buna!
No Comments