Uncategorized

Pate din ficat de vita si ceapa, dovleac, oregano, plin de probiotice

Copiii au mancat ieri ficatul de iepure si azi mi-am facut curaj sa incerc si cu cel de vita. Are o aroma diferita si este mai tare, aud ca multi copii il refuza. Trebuie sa incercam multe combinatii cu legume si ierburi pana găsim ceva ce le place.

Au împărțit pate-ul, mâncând impreuna cu placere, Ileana pe Crockete de mei iar Stefan pe rondele de orez expandat.
Reteta este deosebit de simpla, ramane sa potriviți dupa gust Ingredientele. Am folosit un dovlecel portocaliu, are gust de dovleac, de aceea am scris dovleac in reteta. Sunt oricum aceeasi familie, curcubitacee, alături de pepene si castraveți.

Pentru ca pilaful de mei cu ceapa, castraveți murati si măsline e in topul preferințelor in casa, am folosit si aici zeama de muraturi pentru a oferi un gust diferit si pentru ca e sanatate curata conținând probiotice.

Ingrediente:
– ficat de vita fiert
– ceapa rosie
– dovleac
– ulei măsline
– zeama castraveti murati in sare
– oregano

Am măsurat la final cantitățile pentru ca din aceleași legume facem 2-3 feluri de mancare pentru ziua aceasta. Pate- ul avea 180 grame, estimez astfel: 100 g ficat, 20 g ceapa, 30 g dovleac, restul fiind 1 lingura ulei, 2 linguri zeama muraturi. Combinați cum va place. Eu am vrut sa conțină o cantitate mai mare de ficat pentru a suplini lipsa de B12. Surplusul se depozitează si folosește corpul cand are nevoie …

Reteta
1. Spălați bine ficatul si il fierbeți in apa. L-am tinut in oțet 30 min inainte sa il spăl si fierb.
2. Curățati si tocati ceapa, apoi o puneti la fiert 5 minute in apa, sa se înmoaie.
3. Fierbeți la abur dovleacul ( aprox 20 min) sau in apa in care fierbe ceapa.
4. Mixați impreuna ficatul, ceapa, dovleacul cu putina zeama de muraturi si adaugati apoi uleiul de măsline si oregano.
Atenție! Nu fierbeți muraturile daca vreti sa păstrati probioticele, le distrugeți la fierbere. Puteti face mâncăruri cu muraturi pe aragaz insa adaugati la sfarsit si muraturi direct din borcan pentru probiotice. Eu am adaugat zeama muraturi in pateu cand Ingredientele se răciseră.

Gasiti in site  reteta pentru Crakersii de mei folositi ca suport pentru pate .

I-am păstrat in casa 5 zile, in hârtie de copt, s-au menținut insa sunt un pic mai elastici ca in ziua coacerii cand erau foarte crocanți.
Lui Ileana i-au placut azi, cu pate, cu gem de prune, înmuiați in ciorba sau in compot de prune.

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.