Brutarie

Paine fara gluten (din faina de soriz)

Ingrediente: faina de soriz, faina de in, drojdie, apa.

Este cea mai buna dintre retetele mele de pana acum.

  • painea a crescut bine
  • coaja nu este foarte tare
  • gustul este placut

Am folosit faina de soriz care nu are un gust specific  si drojdie (am vrut sa creasca frumos).

Va las reteta de care sper sa fiti la fel de incantati, asa cum suntem si noi.

Paine fara gluten (din faina de soriz)

Print Recipe
By Serves: o paine Prep Time: 12 h Cooking Time: 50-55

Ingredients

  • 240 g faina de soriz
  • 60 g faina de in
  • 6 g drojdie fara gluten
  • 380- 400 g apa calduta ( am folosit 400)

Instructions

1

Amestecati bine faina de soriz cu faina de in si cu drojdia.

2

Incalziti putin apa pe aragaz cat sa se simta putin calduta ( sa nu arda).

3

Adaugati apa calduta si framantati cateva minute.

4

Dati forma dorita.

5

Lasati intr-un vas de portelan/yena acoperind perfect vasul cu o folie.

6

Lasati inca o ora sa creasca apoi transferati asa in frigider.

7

Dimineata scoateti vasul din frigider cu cel putin 30 minute inainte sa puneti la copt.

8

Incalziti bine cuptorul.

9

Transferati aluatul fara sa-l mai framantati in vasul de copt, pe hartie. Eu am folosit o tava de yena ( fara capac)

10

Coaceti intre 50 -55 minute la foc mediu. Eu am copt 50 minute

11

Lasati sa se raceasca inainte de feliere.

M-am inspirat din retetele Dnei Tania ( El-Dor Plant) care reuseste sa faca paine fara gluten folosind o cereala ( mei sau hrisca), faina de in si apa.  Faina de in este de la Dna Tania si este facuta pe loc prin presarea semintelor de in din care se extrage la rece uleiul.

Produse:

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.