Dulce

Halva din seminte de floarea soarelui si miere de rapita

Halvaua contine: seminte de floarea soarelui, cacao, miere, compot.

Unii dintre noi ne gandim la susan cand auzim “halva” si totusi halvaua este un desert care poate fi facut din cereale sau nuci/alune/seminte.

Deoarece semintele de floarea soarelui sunt de obicei mai putin alergene ca alte tipuri de seminte/nuci, le-am folosit, fara a adauga temutul ( din perspectiva alergiilor) susan

Puteti adauga dupa gust si dupa alergii: cacao, carob, alte nuci, vanilie, susan, etc

Cred ca sunt importante 2 lucruri ca sa iasă bine halvaua:
– sa măcinați putin semintele, altfel iese uleiul din ele.
– cand puneti amestecul in recipientul pentru frigider, sa presați cu degetele foarte bine astfel incat sa iasă omogen.

Halva din seminte de floarea soarelui si miere de rapita

Print Recipe

Ingredients

  • 250 g seminte floarea soarelui, decorticate
  • cacao optional, dupa preferinte
  • 60 g miere rapita ( sau alt îndulcitor lichid ca arțar- pentru a lega compoziția)
  • 20 ml apa sau compot

Instructions

1

Rasniti semintele ( le puteti folosi crude sau coapte scurt la cuptor pe foaie de copt)

2

Daca le coaceti este nevoie sa se raceasca inainte de pasul urmator.

3

Macinati semintele.

4

Amestecați intr-un recipient semintele râșnite, pudra de cacao, mierea de rapita si apa/compotul daca simțiți ca e nevoie de ceva in plus pentru a avea o compoziție pe care sa o puteti modela.

5

Puneti compoziția intr-un recipient tapetat cu hartie de copt pe care il veți tine 2 h la congelator.

6

Scoateti recipientul din congelator, lăsați cateva minute la temperatura camerei.

7

Feliați si serviți. Păstrati la frigider halvaua rămasă.

Notes

Daca doriti sa legati si mai mult compozitia puteti adauga o lingura de faina de in sau seminte de chia. Voi incerca halauva si cu alt indulcitori naturali pentru a alege care este mai sanatoasa. Deocamdata ma gandesc la siropul de curmale, pudra de lucuma , mesquite, faina de cartofi dulci.Urmeaza sa citesc mai mult despre acesti indulcitori si sa aleg ceva potrivit.


Imi amintesc ca am facut prima oara halva in 2017.

Deoarece alergiile Ilenei erau mari si mancam fara urme am spalat semintele de floarea soarelui ( erau cu urme) si apoi le-am uscat in cuptor inainte de a le macina.

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.