Painea contine: faina de soriz, praf de copt, tarate de psylium, zeama de lamaie, apa, optional sare.
Gasiti in Categoria Brutarie retetele de paine/lipii/biscuiti fara gluten pe care le-am inventat pana acum.
Sunt foarte incantata de painea din soriz facuta cu drojdie ( aveti aici reteta) si de cea din faina de porumb
( aveti aici reteta) . Ambele sunt cu drojdie care da un gust bun painii si o ajuta sa creasca foarte mult.
De asemenea ele sunt cu faina de in.
De ce am facut totusi alte retete daca au iesit bine primele?
Fac asta pentru ca vreau sa ajut parintii care trebuie sa gateasca fara drojdie si care nu pot gasi faina de in ( noi o luam de la El-Dor Plant)
Diferenta dintre painea cu drojdie si cea fara drojdie din reteta de astazi e ca cea de azi a crescut mai putin si este mai indesata. S-a copt frumos si are acelasi gust bun.
Va las reteta si va doresc sa va bucurati de ea.
Paine fara gluten ( cu faina de soriz si tarate de psylium)
Print RecipeIngredients
- 245 g faina de soriz
- 15 g tarate psylium
- 7 g praf de copt
- zeama de la 1/2 lamaie mica
- 365 g apa calduta ( pana in 40 C)
- optional sare
Instructions
Amestecam faina de soriz cu taratele de psylium, sarea si praful de copt.
Incalzim putin apa si adaugam zeama de lamaie in ea.
Turnam apa cu lamaie peste amestecul uscat si framantam cateva minute pana se umfla taratele de psylium si aveti un aluat compact, ca in poze.
Lasati intr-un vas acoperit cu folie alimentara.
Eu pregatesc amestecul seara si il las in frigider pana dimineata.
Dimineata scot aluatul din frigider si il las in camera pana se incalzeste cuptorul.
Transferati in tava de copt, pe hartie si coaceti la foc mediu aprox 55 minute ( sau pana trece testul scobitorii).
Lasati sa se raceasca complet inainte de feliere.
Produse:
- Daca vreti tarate de psylium de calitate, puteti lua ceva bio de la Biocorner, aici sau aici.
- faina de soriz este cumparata de pe Produse fara gluten Romania ( pagina de Fb)
- praful de copt este Biovegan
Pofta buna!
No Comments