Painea fara gluten facuta in casa are un gust deosebit de bun. Daca pregatim acasa amestecul si nu cumparam unul de-a gata, painea se intareste repede, pastrandu-si gustul si textura in prima zi. Daca doriti sa o pastrati mai mult timp puteti sa o feliati cand este rece si sa o pastrati in congelator. O scoateti din congelator cu cateva ore inainte de servire.
Pentru painea din faina de ovaz fara gluten am folosit pentru legare fibre de bambus si un mar de la tara iar pentru textura faina de arrowroot/ in romana e tradus ca arorut.
Va las reteta si va doresc pofta buna!
Paine fara gluten, cu faina de ovaz
Print RecipeIngredients
- 120 g faina de ovaz
- 40 g faina arrowroot
- 15 g faina din fibre de bambus
- 3 g bicarbonat Natron
- un praf de sare
- 120 g piure de mar ( mar fara coaja trecut prin blender)
- 15 g ulei pentru gatit
- 1 lingura otet de mere
- 50 g apa minerala
Instructions
Amestecati bine ingredientele uscate: faina de ovaz, arrowroot, bambus, sare.
Amestecati ingredientele umede: piure de mar, apa minerala, ulei, otet de mere.
Combinati ingredientele uscate cu cele umede si framantati cateva minute painea pana ii dati forma dorita.
Lasati aluatul 15- 30 minute de-o parte, in vas.
Preincalziti cuptorul.
Puneti painea la copt dupa ce ati dat-o prin faina.
Ungeti cu putin ulei de masline ( care suporta temp inalte) partea superioara.
Coaceti la foc mediu aproximativ 30 minute.
No Comments