Ieri cand am scris pe grup meniul fetei din ziua anterioară mi-am dat seama ca ar fi bine sa mai găsim cateva idei pentru micul dejun pentru Ileana.
Ileana a mancat preparatul asa, cu lingurița inainte de a-l găti la tigaie.
Posibil sa le placa si copiilor vostri la fel. Deja se deschid multe portițe, omleta, pasta de pus pe Crakersi, adaugat putina faina si transformat in tarta la cuptor, folosit ca umplutura pentru alte legume ca ardei sau dovlecei.
Sunt incantata ca prima noastra omleta a avut succes.Ingrediente pentru 2 portii
– 1 ceapa alba medie
-2-3 linguri de urzici/spanac/frunze mangold/ștevie sau alte legume cu frunze verzi
– 1 lingura seminte mărunțite Chia
– 4 linguri amarant fiert
– 2-3 linguri fulgi de drojdie inactivă ( am folosit Sanovita- nu au gluten, sunt crescuți pe melasa)
– 1 lingura tapioca
-sare dupa gust
– 2 lingurițe ulei, pentru adaugat in compoziție si prăjitReteta:
1. Curățati si feliați mărunt ceapa.
2. Tocati mărunt si urzicile congelate
3. Intr-un bol amestecați amarantul fiert, fulgii de drojdie si chia, tapioca, sarea.
4. Intr-un vas pe aragaz puneti un pic de apa la fiert si cand fierbe, adăugați ceapa sa se gătească. Dupa 5 minute adăugați si urzicile si lasati-le impreuna inca 5 minute.
5. Adăugați amestecul de pe aragaz in bolul cu amarantul si celelalte ingrediente si amestecați. Adăugați un pic de ulei aici, restul il folosit la gatit.
6. Prăjiți intr-o tigaie in care ati pus mai mult ulei pentru a evita lipirea. Acest pas e cel mai important, altfel se lipește. Am mișcat omleta pentru a împiedica sa se lipească si am tinut-o pe foc aprox 5 min. Am răsturnat-o direct intr-o farfurie si de acolo inapoi in tigaie pentru a putea sa o prăjesc si pe partea cealaltă.
Dupa cum se vede, cam mare bătaia de cap insa am reușit, omleta nu s-a lipit si a iesit gustoasa.
Poate am exagerat cu toate Ingredientele. Am pus Chia si tapioca sa lege aluatul, poate era destul Chia, mie mi s-a părut ca nu.
Ce simplu era sa putem manca un ou de gasca si sa-l prajim pe el :-).
Omleta iese galbioara, n-am avut lumina buna pentru poza a doua.
Am servit-o cu Crackersi. De care? Nu mai contează ca se pot face din orice plecând de la oricare din rețele de pe blog
Sper sa va placa, pofta buna!
No Comments