Tata a gasit nu stiu cum, prin nu stiu ce împrejurări, un om dinspre munte care vindea mere si pere. Asa s-a întâmplat sa primim o cantitate impresionanta de pere.
Am curatat una si mi-a placut gustul dulce. Consistenta e ca a gutuilor, Ileana m-a intrebat daca e gutuie atunci cand a mancat din ea.
Mi s-a părut ca aroma de pere merge foarte bine cu cea de vanilie si pentru ca sunt dulci se poate sa ne gândim chiar la o ciocolata calda, buna pentru zilele de iarna.
Unele fructe sunt mai gustoase si dulci la cuptor, merele si perele fiind printre ele.
N-am ajuns la ciocolata calda, va las pe voi sa o gustări primii.
Ileana a făcut o alergie azi, fie la pere, fie la rădăcina de pătrunjel asa ca nu-i mai dau din ele pana nu descopăr cauza. Nu e grav, trece. O sa-i dau din nou peste cateva zile pere de felul acesta.
Ingrediente pentru ciocolata calda 2-3 portii:
– 1 kg de pere coapte, curățate de coaja
– 1-2 linguri carob, dupa gust
– vanilie
– scortisoara (optional)
1. Spălați si curățati perele de coaja si sâmburi. Le tăiați in 4 si le așezati intr-un vas la cuptor, cu apa care sa le acopere. Sau puteti pune mai putina apa in schimb folositi un capac, altfel perele care sunt deasupra apei se usucă, nu se coc. Le lăsați 20-30 min la foc mic sau pana se pătrund bine.
2. Dați perele la blender cu apa in care s-au copt ( Ileana a baut sucul acesta, i-a placut mult).
3. Amestecați si carobul, vanilia si scortisoara si adăugați la robot. Turnati intr-un vas si încălziți un pic inainte de servire.
Perele pregătite la cuptor au un gust tare bun.
Puteti presara pe ele nuci mărunțite si scortisoara si le puteti servi asa.
Sa mai zic si ca puteti adauga niste ciocolata topita peste ele cand le scoateți din cuptor?
Cred ca v-am facut pofta 🙂
Pofta buna sa fie atunci!
No Comments