Uncategorized

Salata dulce (sfecla rosie, porumb dulce si seminte dovleac)

Salata de azi are un gust bun si Ileana a mancat-o cu placere.

Nu stiam daca o va accepta asa ca aveam ca de obicei si alte 2-3 variante pentru aceeasi masa.

Zilele trecute am gasit la Mega porumb dulce conservat la borcan, fara zahar adaugat.
E prima oară cand iau dupa alergia urâta din vara la porumb fiert. Atunci am cumpărat din piata sau chiar aveam de la ai mei din gradina porumb pe care l-am fiert, nu-mi amintesc exact. Începuse sa tolereze pastele de porumb de ceva vreme si am incercat sa-i dam porumb fiert pentru ca este dulce si bun. A facut o alergie imediata iar alergologul din tara mi-a spus atunci ca probabil nu a fost porumbul fiert suficient. Stiu ca il ținuse Cristi o ora pe aragaz, mai mult nu avea sens. Am pus deci porumbul de-o parte. Am dat paste pentru ca ele sunt mult prelucrate termic. Cand încerci multe alimente si copilul tot face alergii, cum am pățit in vara atunci, le lași de-o parte si te concentrezi pe ce merge deja. Corpul trebuie sa se refaca, are nevoie de alimente care sa-l ajute, nu trebuie bombardat cu alergeni zi de zi in încercarea de a diversifica meniul.

Am mai spus sau chiar daca n-am spus-o, sigur v-ati dat seama ca am si eu ca orice mama un aliment pe care vreau neaparat sa-l accepte copilul. Sfecla rosie e :-)!
Am facut deci azi o salata din alimentele care ii plac lui Ileana si m-am folosit de ocazie sa vad daca asa i-ar plăcea mai mult sfecla. Iata ca da, i-a placut salata!

Ingrediente aprox 2 portii:
– 100 g sfecla gătită la abur
– 2-3 linguri porumb fiert ( am avut la borcan)
– 2 -3 linguri seminte dovleac, coapte
– 60 g carne gătită ( Opțional). Daca copilul mananca oua, cred ca merg foarte bine aici in loc de carne.
– 1 lingura ulei măsline
– suc lămâie/oțet balsamic optional. Nu am folosit, am preferat o salata dulce.
– sare de mare

Reteta:
1. Curatam, spălam si feliem sfecla si o gătim la abur. Noi o lasam aprox 30 min la foc mic, depinde cat de tare e sfecla. O lasam sa se răcească un pic si o tocam cubulețe.
2. Prajim semințele de dovleac in cuptor 2-3 min sau in tigaie pe aragaz, fara ulei. Am folosit unele crude de la Sanovita si le-am si spalat inainte sa le pun la cuptor pe foaie de copt. Fac asta ca sa ma asigur ca nu au alergeni deși nu scrie asta pe eticheta. Atenție ca se ard repede, trebuie sa le mișcați cu o lingura de lemn si sa fiti atenți la foc, sa fie cat mai mic.
3. Tocam carnea mărunt. Am avut iepure fiert si congelat insa puteti adauga orice carne.
4. Așezati in castroane de salata sfecla, porumbul, carnea si semințele de dovleac, adăugați un praf de sare si uleiul.

Pe langa culoarea frumoasa si gustul bun al salatei, mi-a placut textura. Sfecla gătită e moale, boabele de porumb au interiorul tare si pocnesc in dinti, semințele prăjite si carnea merg foarte bine impreuna.
Sper sa va placa. Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.