Reteta este din 2016 si gasiti la final linkul catre blogul vechi
Ne-am încumetat sa facem impreuna tort pentru Stefan! De fapt am facut mult mai multe ca sa iasă o zi frumoasa pentru el si pentru noi toti! Am avut emoții cu mancarea asa ca ne-am străduit ca pt ziua lui sa facem multe activitati impreuna, din ce stiam ca-i place dar si altele noi.
Era posibil sa dam greș cu tortul de mei in 3 culori asa ca azi noapte la 2 cand lipeam dinozauri de lustra din bucatarie m-am gândit daca n-am exagerat cumva. M-am gândit daca toata lipeala si decuparea de dinozauri si cuibul puilor de dinozauri nu e ceva similar cu ce fac parintii care nu mai au timp sa petreacă timp cu puii lor si le umplu casa de cadouri ca sa compenseze lipsa lor. Doar ca noi am dat putini bani pe dinozauri din casa… Si mult timp si pregătiri…
Din tot ce am gatit pana acum pe dieta de rotatie, pregătirea pentru ziua lui Stefan a însemnat multa planificare inainte. Si cu toata planificarea, formele din Silicon pentru jeleurile de fructe au ajuns doar cu o seara inainte.
Nu am invitat copii, au fost doar prietenii noștri aici si lor le-a plăcut mancarea.
Iata ce am pregatit pentru toti:
– paste de porumb cu spanac si iepure. Am adaugat in ele pt ei si Vitagen si fulgi de drojdie. Am fost foarte suprinsa ca le-au plăcut foarte mult tuturor, credeam ca toata lumea mananca paste de porumb…
– biscuti de teff cu dovlecelul-dovleac ( e dovlecel dar portocaliu si cu gust de dovleac)
– avocado si struguri
– tortul de mei in 3 culori
– jeleuri de piersica cu agar agar
Cristi a pregatit si o salata de tabule ( mult pătrunjel, rosii, mei fiert) si humus pe lipii pentru ceilalti.
Daca vreti sa preparati orice dintre cele de mai jos iata cateva precizări:
– de obicei nu adaugăm zahar asa ca trebuie sa potriviți voi cu zahar brun sau pudra de ștevie pt gustul de dulce. Mai buna ar fi ștevia pentru ca ea creste mai putin producția de insulina pt ca îndulcește mai puternic ca zaharul deci e nevoie de o cantitate mai mica.
– mi se pare ca trebuie multe experimente cu aceste ingrediente ca sa iasă ceva bun. Noi am lucrat cu aceste boabe sau tipuri de faina timp de 10 luni si tot învățam zilnic.
Mesajul știți care e: Se poate face ceva bun si pe dieta de rotatie, mult mai greu insa se poate. Va luati dupa copil si adăugați ingrediente noi, scoateți ce nu-i place, faceti forme noi, etc. Legat de forme pentru ca știți cat de importanta e si forma, poate luati de aici idei. Atenție ca ei nu sunt in tara, dureaza pana vine comanda http://www.pandortex.ro
Tortul de bob de mei in 3 culori:
Ingrediente
– mei bob aprox 800 g
– fructe sau legume pt a colora straturile. Noi am folosit: pt stratul 1 aprox 1 cana afine negre si coacăze negre. Pt stratul 2 stafide, pt stratul 3: afine rosii. Puteti incerca sfecla rosie, pudra de clorela pt strat verde, Karob pt maro, etc
– pudra de agar agar
– gem prune 800 g
– Vitagen sau alt unt vegetal, poate de cocos
– pentru decor : stafide, chipsuri de migdale de pământ, mei expandat din care am facut dinozauri
– zahar, ștevie sau alt îndulcitor
Baza tort:
1. Se spala bine meiul se se lasa la înmuiat peste noapte.
2. Se împarte in 3 părți
3. Se fierbe prima parte mei in apa in care adaugăm fructele pe care le folosim ( noi am folosit fructe de padure coacăze si afine negre pt primul strat). In ultimele 3-5 min se adauga pudra de agar, zahar sau ștevie dupa gust.
4. Cand se răcește se răstoarnă cu chiu cu vai insa se poate modela ulterior. Am adaugat peste el Vitagen si gem prune
5. Stratul 2 a fost cu stafide fierte in mei, cu apa si zahar.
Am procedat la fel cu el. Al 3lea a fost de mei, afine rosii, zahar, agar.
Cristi le-a fiert, trebuie sa stii cata apa sa pui in funcție de tipul de fructe adaugat. Daca e multa va curge tortul. Daca e putina, nu se umfla bobul. Daca se adauga zahar si agar se lipește meiul deci trebuie mare grija. E nevoie de multe încercări ca sa stea meiul asa…
Deci cand e aproape rece meiul fiert se răstoarnă peste prima sau a doua parte. Am uns cu Votagen intre partea 1 si 2, 2 si 3. Deasupra ultimei părți am pus doar gem prune.
Decorul:
Gem prune, stafide, chipsuri migdale de pământ ( chufa sau Tiger nuts firma Govinda, le -am luat din Germania). Am adaugat si dinozaurii făcuți cu mei expandat folosind formele de taiat biscuiti care veniseră intre timp.
Atenție! Nu sulfați in meiul expandat, zboară usor 🙂 ca un fulg.
A fost minunat tortul. Iese un pic acrișor de la fructele de padure si de la gemul de prune fara zahar. Chipsurile de chufa sunt foarte dulci si gustoase. Se simt seminte de fructe de padure in blat iar stafidele brune îndulcesc minunat. Ar merge pentru culoare sa fie servit cu frișca de ceva vegetal, orez sau cocos poate. Dar e gustos si fara. Shoarte shoarte bun! Aveti aici reteta completa si mai multe poze
No Comments